1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Cel mai lung tunel de autostradă din România: Guvernul pregătește exproprieri pentru Tunelul Meseș de pe Autostrada Transilvania

Ministerul Transporturilor a inițiat un proiect de act normativ pentru declanșarea de exproprieri necesare construirii Tunelului Meseș de pe Autostrada Transilvania. Acesta va avea 2,89 kilometri și va fi cel mai lung tunel rutier din România.

12 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

Prin actul normativ se propune aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național, ,,Secțiunea 3B - Tunel Rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, situat pe teritoriul localității Românași, din județul Sălaj", din cadrul obiectivului de investiții ,,Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea".

Proiectul de act normativ prevede despăgubiri în cuantum de 8.346 lei pentru șase imobile cu o suprafața totală de 5.859 mp.

Parte din Autostrada Transilvania, noul tunel va avea o lungime de 2,89 de kilometri și urmează să fie scos la licitație pentru proiectare și execuție până pe 30 iulie 2020, conform informațiilor actualizate de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Valoarea estimată a contractului pentru Tunelul Meseș este de 987,83 milioane de lei, fără TVA, acesta urmând să fie semnat în aprilie 2021, dacă nu vor fi contestații, potrivit prognozei CNAIR.

Dacă lucrurile vor decurge conform noilor planuri ale CNAIR, cel mai lung tunel de autostradă din România ar trebui finalizat în 2024.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO