1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Cel mai lung tunel rutier din Bulgaria va fi construit în trei ani

Agenţia pentru infrastructură rutieră din Bulgaria a semnat marţi un contract pentru proiectarea şi construcţia tunelului Zheleznitsa, parte din autostrada Struma care va face legătura între capitala Sofia şi graniţa Bulgariei cu Grecia, informează BTA.

13 feb, 2019 | Agerpres

Cu o lungime de aproximativ doi kilometri, acesta va fi cel mai mare tunel rutier din Bulgaria.

Contractul, cu o valoare de 185,4 milioane leva (94,8 milioane euro) a fost semnat cu un consorţiu local format din companiile GP Group, Global Construction şi Via Plan. Proiectarea şi construcţia tunelului trebuie finalizată în decurs de trei ani. Proiectul include un tunel dublu, un tunel de serviciu şi două poduri.

Proiectul va fi cofinanţat de Fondul european de coeziune şi de bugetul naţional în cadrul Programului operaţional transport şi infrastructură de transport 2014-2020. Lucrările trebuie să se finalizeze până în luna decembrie 2023, pentru a respecta cerinţele programului, în caz contrar Bulgaria ar putea să piară finanţarea de la UE.

Autostrada Struma va face legătura între capitala Sofia şi graniţa Bulgariei cu Grecia. Construcţia sa a fost împărţită în patru tronsoane, dintre care trei au fost deja construite.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO