1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

News

Cel mai mare acţionar al FP vinde, în toiul scandalului Hidroelectrica

Fondul de investiţii de risc Manchester Securities Corp., cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), a vândut marţi un pachet de acţiuni FP, în valoare de peste 334.000 de lei. A fost ziua în care acţiunile FP au scăzut cu peste 5%, din cauza intrării în insolvenţă a Hidroelectrica.

21 iun, 2012 | Adrian Ionescu | ECONOMICA.net

Manchester Securities Corp. deţine peste 9% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP) şi face parte din grupul american  Elliot Associates, care are circa 13% din Fondul Proprietatea.

Manchester Securities a vândut 709.400 de acţiuni FP în valoare de 334.300 lei, la preţul de 0,4713 lei/titlu, mai mic decât cel din ultima achiziţie cunoscută.

Administratorul FP, Franklin Templeton Investment Management , a anunţat că intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, va şterge 3,28 miliarde din activele FP, adică peste 20 % activele fondului.

Hidroelectrica în insolvenţă valorează, acum, zero lei pentru Fondul Proprietatea, pentru că, după intrarea în insolvenţă, reglementările impun administratorului Fondului să înregistreze pachetul de 20% din acţiunile Hidroelectrica la valoare nulă.

Acţiunile Fondului Proprietatea s-au prăbuşit marţi la bursă, dar analiştii nu cred că valoarea titlului va scădea cu 20%, la fel cu valoarea activelor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO