Cel mai mare broker de retail lansează în premieră o aplicație pentru polițele RCA și travel

Safety Broker, cel mai mare intermediar de retail de pe piața locală a asigurărilor, a lansat aplicația MySafety, care permite emiterea online de polițe RCA și de călătorie.
Economica.net - lun, 08 feb. 2021, 13:59
Cel mai mare broker de retail lansează în premieră o aplicație pentru polițele RCA și travel

Viorel Vasile, directorul general al Safety, a explicat într-un scurt interviu pentru Economica.net care sunt proprietățile acestei noi aplicații.

Cu ce vine nou aplicația MySafety? Poți primi o simalare a unei polițe RCA și în funcție de opțiunea cu decontare directă?

Aplicația Mysafety este dezvoltată de către Safety Broker în parteneriat cu Life is Hard. Noutatea acestei aplicații este sistemul OCR (Optical Character Recognition – Recunoaștere optică a caracterelor).Pentru a simplifică cât mai mult procesul de achizite direct de către client, aplicația are integrat sistemul OCR, care preia automat datele la simpla scanare sau fotografiere a documentelor cu telefonul (buletin/CI și/sau talon auto). Cât despre decontare directă, în prezent aplicația îți permite să bifezi opțiunea de decontare directă sau să achiziționezi RCA fără aceasta. Pe viitor, o dată cu intrarea în vigoare a modifcarilor legislative vom actualiza aplicația și în acest sens.

Care este scopul principal al aplicației? În timp va include și alte asigurări pe lângă RCA și travel?

Politică de dezvoltare a Safety Broker este orientată către nevoile clienților iar vremurile noi ne provoacă la inovație și soluții menite să ne aducă mai aproape sau mai la îndemna clienților. Contextul pandemic dar și tendința de digitalizare a pieței de asigurări ne-a determinat să oferim clientului posibilitatea de a-și achiziționa asigurararea din confortul și siguranța locuinței sale. Practic, scopul acestei aplicații este de a veni în sprijinul clienților care doresc să achitioneze asigurarea RCA sau Travel, folosind mijloace sigure care permit păstrarea distanței sociale. Momentan aplicația îți permite să soliciți consultanță pentru celelalte tipuri de asigurări direct de la un consultant Safety Broker, iar pe viitor scopul aplicației este de a oferi clienților toate tipurile de asigurări la un click distanță. Acum se lucrează la strategia de implementare a asigurărilor de locuință.

Procesul de achiziție prin intermediul aplicației va implică într-un anumit punct și un agent al Safety sau este 100% online ?

Achiziția este 100% online, plata se efectuează în siguranță cu cardul, iar după confirmarea plății polița poate fi descărcată direct din aplicație. Comunicarea cu un consultant Safety poate avea loc doar dacă utilizatorul are nevoie de un alt tip de asigurare.

Clientul va avea opțiunea de a alege acoperiri suplimentare la asigurările puse la dispoziție prin intermediul aplicației?

R. La asigurările de tip travel clientul poate alege asigurarea în funcție de tipul de călătorie pe care urmează să o facă. Dacă are nevoie de o asigurare de călătorie care să acopere și riscurile pentru sporturile de iarnă, atunci clientul poate să bifeze și această opțiune în cererea de oferta. Și viitoarele tipuri de asigurări vor permite adăugarea de extra opțiuni, noi ne propunem că pe viitor, aplicația #mySafety să devină un consultant de asigurări virtual care să pună la dispoziția clientului oferte de asigurare comparative și complete.

Ce alte planuri privind digitalizarea proceselor mai are Safety Broker pentru anul 2021?

Urmează să lansăm în curând și polița Casco Pay As You Drive lansată în parteneriat cu ASIROM VIG, polița ce se va regăsi și în #mySafety, dar va putea fi descărcată și separat, ca aplicație independentă, fiind dezvoltată și pentru IOS și Android.

Cum a terminat compania anul 2020 din perspectiva primelor intermediate pe principalele linii de business?

Având în vedere că pentru anul 2020 nu există încă date auditate, ne putem raporta la finele primelor 9 luni ale anului precedent, unde am înregistrat un volum al primelor intermediate de aproximativ 418 milioane de lei, în creştere cu aproape 7%. Asigurările de sănătate au înregistrat o creştere de peste 30%, în timp ce asigurările de garanţii 90% în primele nouă luni din 2020

Cum arată segmentul RCA la finalul anului 2020?

Asigurările obligatorii RCA nu au fost influențate în mod substanțial. Subscrierile RCA în primele 9 luni ale anului 2020 au crescut cu circa 4,6% față de perioada similară a anului anterior (față de 6,5% creștere 2019 vs 2018). Această în contextul în care prima medie anualizată a fost cvasiconstantă (scădere minoră de până la 1%).

Care sunt primele păreri din punctul de vedere al liniilor de business după prima luna a anului 2021?

În continuare și în ianuarie 2021 se păstrează același trend din 2020, cu creșteri semnificative pe liniile de garanții și sănătate și o creștere mică pe linia de RCA.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grupurile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Grupurile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Alături de grupul Renault, un obișnuit al ultimelor expoziții auto europene, grupurile BMW și Stellantis ar putea participa la ediția din acest an a salonului de la Paris....
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, a prezentat rezultate operaționale în creștere ...
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia ...
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...