Cel mai mare dezvoltator de locuinţe din provincie are planuri pentru 1.000 de apartamente la Bucureşti

Este cel mai mare dezvoltator din provincie şi a construit peste de 5.000 de locuinţe la Arad, Timişoara, Oradea şi Cluj-Napoca. Alexandru Bercea, proprietarul şi fondatorul Alber Holding, s-a asociat cu omul de afaceri Michael Israeli şi intră pe piaţa rezidenţială din Bucureşti cu două noi proiecte de apartamente. 
Andrada Ghira - lun, 01 oct. 2018, 18:36
Cel mai mare dezvoltator de locuinţe din provincie are planuri pentru 1.000 de apartamente la Bucureşti

Alexandru Bercea (foto, al doilea din stanga) s-a asociat cu Michael Israeli (al doilea din dreapta), proprietarul şi fondatorul Atrium Group, care a construit mallul din Arad sub acelaşi nume, pentru a construi noi proiecte rezidenţiale pe piaţa din Bucureşti. Din parteneriat mai fac parte şi Rudolf Vizental (primul din stânga), partener în cadrul CITR Group şi Cătălin Sima (primul din dreapta), care este managing partner. 

Vibe Properties va dezvolta priecte rezidenţiale sub acelaşi brand, iar primele două vor fi construite începând cu anul viitor. Acţionarii companiei au experienţă în dezvoltarea de proiecte în Ungaria, SUA, Israel, dar şi pe plan local, unde a dezvoltat mai mult de 6.000 de apartamente. 

„Noi, acţionarii Vibe Properties, am decis să concentrăm pe Bucureşti, pentru că este cea mai mare piaţă din România, cea mai stabilă şi care are potenţial. În Bucureşti, preţurile apartamentelor, la fel ca şi cele ale terenurilor, sunt sub nivelul din 2008, în timp ce în alte pieţe, precum Cluj-Napoca, aceste preţuri sunt astăzi peste nivelul de dinainte de criză”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Michael Israeli, CEO Vibe Properties. 

Primele două proeicte din Bucureşti, investiţii de 55 de milioane de euro 

Proiectul Vibe Pompeiu va avea 500 de apartamente şi se va construi pe un teren de 9.500 de mp de pe Bdul. Pompeiu, din apropierea staţiei de metrou Pipera. În primă fază, compania va dezvolta o clădire înaltă de 20 de etaje cu 260 de apartamente şi 312 locuri de parcare. A doua fază presupune construcţia a două clădiri cu şase şi 15 etaje, cu un total de 240 de apartamente şi 288 de locuri de parcare. 

Un alt proiect va fi construit pe Splaiul Independenţei, pe un teren de aproape 7.000 de mp. Vibe Regie (foto) va avea 210 apartamente şi 250 de locuri de parcare. 

Vibe Properties a cumpărat cele două terenuri în perioada octombrie-noiembrie a anului trecut, iar procesul de pregătire şi dezvoltare a fost demarat imediat după achiziţie. 

„Compania are un terenul pentru un alt proiect major, cu peste 300 de apartamente, într-o zonă supebă din Bucureşti. Proeictul va fi anunţat în 2019. De asemenea, în prezent suntem în negociere pentru un alt proiect boutique, cu 106 apartamente în zona de nord a Capitalei. Valoarea de investiţie în primele două proeicte este de 55 de milioane de euro„, ne-a mai declarat Michael Israeli. 

Dezvoltatorul mai spune că se află în discuţii cu câteva bănci şi instituţii financiare, şi că există un interes puternic pentru aceste proiecte. 

„Vom selecta oferta financiară în următoarele două, trei luni, înainte de începerea lucrărilor de construcţie”, mai spune Israeli. 

Oficialul mai spune că nu se aşteaptă să întâmpine dificultăţi în găsirea unui constructor, având în vedere amploarea proiectelor. În cazul ansamblului din Pompeiu, lucrările de construcţie vor fi demarate în merioada martie-aprilie 2019, iar pentru proeictul din Regie, lucrările sunt planificate să înceapă în iunie-iulie, anul viitor. 

Cum a luat fiinţă Vibe Properties 

Michael Israeli îl cunoştea pe Alexandru Bercea încă din 2006, atunci când a cumpărat de la antreprenorul român terenul pentru mallul din Arad, dezvoltat de Atrium Centers, compania la care Israeli a fost managing partner. Mallul a fost deschis publicului în 2010. 

„De atunci, am căutat împreună oportunităţi pentru a începe un parteneriat, care în cele din urmă s-a întâmplat în 2015, când am decis că dezvoltăm proiecte rezidenţiale în Bucureşti. Rudolf Vizental este din Arad, şi împreună cu Andrei Cionca au înfiinţat Casa de Insolvenţă Transilvania, şi ne ştim din 2010. Vizental s-a alăturat Vibe şi aduce o experienţă importantă în finanţarea şi structurarea tranzacţiilor. Iar Cătălin Sima a condus una dintre diviziile lui Alexandru Bercea la Cluj-Napoca, unde a finalizat cu succes un proiect cu peste 120 de apartamente şi a devenit managing partner în cadrul Vibe Properties”, a explicat pentru ECONOMICA.NET Michael Israeli cum au ajuns cei patru să-şi unească forţele şi să atace piaţa rezidenţială din Bucureşti. 

Alexandru Bercea este unul dintre cei mai bogaţi arădeni, cu o avere estimată la 42-44 de milioane de euro de revista Capital, care sub umbrela Alber Holding a reunite mai multe firme prin care au fost dezvoltate locuinţe la Arad, Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov. 

 
Te-ar mai putea interesa și
Grupul Enel are o nouă firmă în componența sa. Gridspertise se va ocupa cu transformarea digitală a rețelelor electrice
Grupul Enel are o nouă firmă în componența sa. Gridspertise se va ocupa cu transformarea digitală a rețelelor electrice
Grupul italian Enel a inaugurat astăzi o nouă firmă, Gridspertise fiind o filială ce are ca scop sprijinirea DSO (distribuitorilor n.r.) în trecerea la o noua eră de rețele inteligente......
Contorul de energie electrică trebuie citit de distribuitor la maximum trei luni – proiect de OUG
Contorul de energie electrică trebuie citit de distribuitor la maximum trei luni – proiect de OUG
Contorul de energie elecrică al consumatorului casnic trebuie citit la maximum trei luni, potrivit proiectului de Ordonanță ...
Mario Draghi: Guvernul nu vrea să crească taxele. Italienii vor fi sprijiniți pentru achitarea facturilor la energie
Mario Draghi: Guvernul nu vrea să crească taxele. Italienii vor fi sprijiniți pentru achitarea facturilor la energie
Guvernul italian nu intenţionează să majoreze taxele şi va căuta să ajute firmele şi gospodăriile să absoarbă aşteptata ...
Banca Naţională a Elveţiei a menținut rata dobânzii de referință la minus 0,75%
Banca Naţională a Elveţiei a menținut rata dobânzii de referință la minus 0,75%
Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a menţinut politica sa monetară ultra-expansionistă, în linie cu estimările analiştilor, ...