Cel mai mare exportator român de medicamente este avizat de celebra FDA americană

Antibiotice Iaşi, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din România a fost desemnată „cel mai dinamic producător - exportator de medicamente din România, de către Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România. Compania a reuşit să obţină dreptul de a exporta în SUA.
Adrian N. Ionescu - joi, 20 dec. 2012, 08:15
Cel mai mare exportator român de medicamente este avizat de celebra FDA americană

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB)  estimează, pentru acest an, exporturi de 70 milioane lei, de 2,7 ori mai mari decât în anul 2008.

Antibiotice Iaşi (ATB) are o valoare de piaţă (capitalizare) de peste 208 milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB),

Compania exportă în SUA nistatina, (o substanţă activă pentru care Antibiotice deţine al doilea loc la nivel mondial şi pentru care are ca ţintă să ajungă primul producător de profil). Exporturile de medicamente finite din clasele antiinfecţioase, cardiovascular şi tract digestiv, au contribuit la perfromanţa ATB, de asemenea.

„Prezenţa companiei pe pieţele externe înseamnă astăzi 100 parteneriate în 65 de ţări ale lumii. În plus, având certificare GMP pentru toate fluxurile de producţie şi prestigiosul aviz FDA pentru fabricaţia Nistatinei şi produselor penicilinice injectabile, partenerii interesaţi pot realiza, sub contract, produse farmaceutice cu calitate garantată de certificări internaţionale, pe fluxurile noastre”.

FDA este Autoritatea naţională americană care aprobă sau nu prezenţa unui medicament pe piaţa SUA.

Antibiotice Iaşi (ATB) are propriul Centru de Cercetare Dezvoltare, unde îşi dezvoltă propriile produse şi efectuează „studii de bioechivalenţă şi activităţi tipice de Regulatory Affairs, care pot fi acum prestate şi pentru partenerii interesaţi, de oriunde în lume“, se spune într-un raport trimis de companie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Antibiotice îşi propune o creştere a cifrei de afaceri cu  22% şi a profitabilităţii nete cu 24% până în 2015, inclusiv accelerarea încasării creanţelor interne, care în acest moment se realizează la 365 zile.

„Internaţionalizarea afacerii, adaptarea strategică a portofoliului de produse, reducerea costurilor de operare, dar şi dezvoltarea competenţelor profesionale ale resursei umane sunt direcţiile prioritare spre care sunt concentrate activităţile noastre„, a completat Ioan Nani.

În ultimii cinci ani, cifra de afaceri a crescut de la 215,8 milioane lei (anul 2008), la 301,4 milioane lei, cât este estimat pentru 2012, adică într-un procent de 40%.

Profitul brut estimat pentru 2012 este de 2,3 ori mai mare decât în anul 2008.

Te-ar mai putea interesa și
Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța – Reuters
Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța – Reuters
Odată cu accelerarea dezvoltării și producției de mașini electrificate Renault va elimina până la 2.000 de locuri de muncă în Franța....
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Cazurile de infectare cu noul coronavirus raportate în prezent nu sunt generate de începerea şcolii cu prezenţă fizică, ...
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Guvernul de stânga din Spania şi sindicatele au ajuns joi seară la un acord cu privire la o uşoară majorare a salariului ...
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a efectuat prima livrare de gaz natural lichefiat (GNL) din România către Damen Shipyards Mangalia, potrivit ...