Porsche România, cel mai mare importator auto din România – vânzări în creştere cu 25% în primul semestru

Porsche România, cel mai mare importator auto din România, încheie prima jumătate a anului 2017 cu o creştere a vânzărilor de 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pentru toate mărcile Grupului Volkswagen, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - mie, 02 aug. 2017, 10:10
Porsche România, cel mai mare importator auto din România - vânzări în creştere cu 25% în primul semestru

‘Peste 20% dintre maşinile noi importate care sunt livrate în România fac parte din brandurile Grupului Volkswagen’, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

Mărcile de volum Volkswagen şi Skoda au înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor, cu până la 50% şi, respectiv, cu 15% mai mare în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada ianuarie – iunie 2017, cele mai bine vândute modele de autoturisme pentru pasageri au fost Skoda Octavia (1.766 unităţi vândute), Skoda Rapid (1.180 unităţi), Volkswagen Golf (1.000 unităţi), Polo (859 unităţi) şi Passat (808 unităţi).

Skoda Octavia continuă să conducă vânzările din acest segment, urmată la mică distanţă de Skoda Rapid şi VW Golf. VW Passat rămâne prima alegere în categoria sa şi este urmat de Skoda Superb, ambele branduri înregistrând o creştere mai rapidă decât cea a pieţei în prima jumătate a anului.

Divizia Volkswagen Autovehicule Comerciale a avut o creştere semnificativă în prima jumătate a anului, de 26% comparativ cu anul trecut. Noul model VW Crafter este deosebit de popular printre clienţii care deţin flote de maşini.

‘Piaţa auto din România a suferit schimbări semnificative în acest an, printre care eliminarea taxei de poluare, care a condus la o creştere a importurilor de maşini de mâna a doua. În prima jumătate a anului, doar una din cinci maşini importate a fost nouă. Pe termen lung, această tendinţă va reconfigura industria şi va avea un impact negativ atât asupra îmbătrânirii parcului auto, cât şi asupra poluării aerului, pentru că majoritatea maşinilor de mâna a doua sunt mai vechi de 9 ani’, adaugă Brent Valmar.

Reţeaua Porsche România îşi desfăşoară activitatea în ţară prin 82 reprezentanţe în 29 de judeţe.

În 2017, brandurile Grupului vor lansa pe piaţă aproape 60 de vehicule noi pentru clienţii lor. În prima jumătate de an au fost deja lansate Skoda Kodiaq şi VW Arteon, iar noua versiune a Skoda Octavia a devenit disponibilă şi în România. Noile modele Audi, Q5 şi A5, precum şi noul Seat Leon au fost, la rândul lor, repere în acest an, iar în a doua jumătate a anului vor urma şi alte noutăţi.

Porsche România este cel mai mare importator auto din România şi importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Volkswagen Autovehicule Comerciale şi Das WeltAuto. Compania preia autovehiculele mărcilor menţionate de la fabricile producătoare şi le distribuie prin intermediul reţelei de distribuitori, compusă din centre auto proprii şi dealeri independenţi autorizaţi de către Porsche România. În activitatea de bază a companiei este inclusă şi aprovizionarea reţelei naţionale de dealeri cu piese de schimb şi accesorii originale.

Porsche Romania este înfiinţată în noiembrie 1997 şi aparţine de Porsche Holding GmbH cu sediul în Salzburg. Începând cu martie 2011, Holdingul Porsche a fost înglobat în concernul Volkswagen AG drept una din subsidiarele sale, păstrând însă structurile independente.

Porsche Holding Salzburg este cea mai mare companie de retail din industria de automobile din Europa şi îşi desfăşoară activitatea în 21 de ţări din Europa, precum şi în Columbia, Chile, China, Malaezia şi Singapore.

Te-ar mai putea interesa și
SoftServe din Ucraina se extinde puternic în România. Compania caută 750 de specialiști IT până în 2025
SoftServe din Ucraina se extinde puternic în România. Compania caută 750 de specialiști IT până în 2025
SoftServe, una dintre marile companii IT din Europa, cu origini în Ucraina, care a deschis centrul din România în mai 2022, ca parte a strategiei de extindere globale, are în prezent o echipă de......
MAE: Încă 13 cetățeni români vor fi aduși în țară din Turcia cu o aeronavă militară
MAE: Încă 13 cetățeni români vor fi aduși în țară din Turcia cu o aeronavă militară
Alţi 13 cetăţeni români vor fi aduşi în ţară din Turcia cu o aeronavă militară, în seara de marţi, informează ...
Ministrul german al Apărării, aflat în vizită la Kiev, anunță că Ucraina va primi peste 100 de tancuri Leopard
Ministrul german al Apărării, aflat în vizită la Kiev, anunță că Ucraina va primi peste 100 de tancuri Leopard
Noul ministru german al Apărării, Boris Pistorius, aflat marţi la Kiev într-o vizită surpriză, a declarat că Ucraina ...
Boloș: Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro
Boloș: Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro
Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro şi tragem să salvăm până la ultimul ...