1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Cel mai mare producător de bere, Anheuser-Busch InBev, obţine cinci miliarde de dolari din listarea subsidiarei din regiunea Asia-Pacific

Anheuser-Busch InBev NV a obţinut aproximativ cinci miliarde de dolari,după ce a evaluat Oferta Publică Iniţială (IPO) a subsidiarei sale din regiunea Asia-Pacific la limita de jos a valorii stabilite iniţial, dar analiştii susţin că cea mai mare flotare globală din acest an a fost afectată de protestele din Hong Kong, transmit Reuters şi publicaţia niponă Nikkei.

24 sep, 2019 | Agerpres

Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală.

Ulterior, actul normativ a fost suspendat, dar protestele faţă de China nu au încetat şi au fost frecvent marcate de violenţe şi arestări.

În iulie, producătorul numărul unu de bere la nivel mondial a anulat listarea subsidiarei Budweiser Brewing Company APAC Ltd, citând "condiţiile dificile de pe piaţă". Luna aceasta, compania a relansat IPO la Bursa de la Hong Kong şi a anunţat că va oferi 1,3 miliarde de acţiuni, la un preţ între 27 - 30 dolari Hong Kong (3,45 - 3,83 dolari SUA) per titlu. Marţi, AB InBev a confirmat că a evaluat Oferta Publică Iniţială a Budweiser la 27 dolari Hong Kong (3,44 dolari SUA) per titlu.

Noua ofertă include opţiunea "upsize" care permite companiei să vândă cu până la 36,8% mai multe acţiuni. Tranzacţionarea acţiunilor la Bursa de la Hong Kong va începe în 30 septembrie.

Câştigurile de pe urma IPO vor ajuta AB InBev să-şi reducă datoria de peste 100 de miliarde de dolari. În portofoliul Budweiser APAC se află peste 50 de branduri de bere, inclusiv Stella Artois şi Corona.

Listarea subsidiarei AB InBev din regiunea Asia-Pacific ar fi a doua mare listare pe plan global în acest an, după cea a firmei de ridesharing Uber, care a obţinut în mai 8,1 miliarde de dolari în urma flotării.

Anul acesta, companiile au obţinut 10,8 miliarde de dolari din listări la Bursa de la Hong Kong - faţă de 41 miliarde de dolari obţinuţi la Bursa de la New York, conform datelor Refinitiv.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO