Cel mai mare producător de ciment din lume, LafargeHolcim, şi-a găsit şef

Lafarge şi Holcim l-au numit pe Eric Olsen în funcţia de director general al entităţii rezultate în urma fuziunii dintre cei doi producători de ciment, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 09 apr. 2015, 07:34
Cel mai mare producător de ciment din lume, LafargeHolcim, şi-a găsit şef

Anul trecut, cele două companii au anunţat că vor să-şi unească forţele pentru a da naştere unui gigant mondial cu vânzări de 44 de miliarde de dolari pe an, scrie Agerpres.

Alegerea unui director general pentru compania care va fi cel mai mare producător de ciment din lume reprezenta ultimul obstacol în calea finalizării tranzacţiei. În 20 martie, producătorul elveţian de ciment Holcim şi compania franceză Lafarge au acceptat noi termeni ai planificatei lor fuziuni.

Companiile au stabilit că nouă acţiuni Holcim vor fi schimbate pentru zece titluri Lafarge. Acţionarii Holcim trebuie să ratifice acordul în 8 mai.

În vârstă de 51 de ani, Eric Olsen a fost mult timp şeful Lafarge, iar în prezent este vicepreşedinte al producătorul francez de ciment, responsabil pentru operaţiunile din ţări ca Franţa, SUA, Brazilia şi Egipt.

Omul de afaceri rus Filaret Galchev, al doilea mare acţionar al Holcim, cu o participaţie de 10,8%, a respins oferta de preluarea a companiei elveţiene de către grupul francez Lafarge. Galchev susţine că rata de schimb a acţiunilor oferită de Lafarge nu îi compensează în mod adecvat pe acţionarii Holcim.

Bruno Lafont, directorul general al Lafarge, a exclus o nouă schimbare a condiţiilor planificatei fuziuni.

Lafont fusese desemnat iniţial să conducă compania rezultată în urma fuziunii. Noul acord prevede că Lafont va fi copreşedinte, împreună cu actualul preşedinte al Holcim, Wolfgang Reitzle, în timp ce Board-ul Lafarge va propune directorul general, care va trebui aprobat de comitetul de conducere al Holcim.

Vânzarea activelor din Europa, Canada şi alte regiuni este o precondiţie pentru ca Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia) să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea realizării fuziunii lor, care va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment, cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro (44 miliarde de dolari).

Lafarge va renunţa la toate operaţiunile sale de afaceri din Germania şi România, a anunţat Uniunea Europeană. Holcim trebuie să vândă subsidiara din Slovacia, Cehia, unele active din Spania şi majoritatea activităţilor din Franţa. Pe de altă parte, companiile vor putea păstra fabrica Holcim din Altkirch, Franţa.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Raport Orange: Bucureşti, oraşul cel mai atacat de hackeri în ultimele 12 luni. Pe industrii, cea de retail a fost cea mai expusă
Raport Orange: Bucureşti, oraşul cel mai atacat de hackeri în ultimele 12 luni. Pe industrii, cea de retail a fost cea ...
Provocările ce țin de securitatea cibernetică au crescut semnificativ în ultimul an pe măsură ce multe companii au ...
Rafila: Legea privind impunerea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la sfârșitul anului
Rafila: Legea privind impunerea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la sfârșitul anului
Soluţia legislativă privind obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la finele ...
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...