1EUR = 4.7274 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Cel mai mare producător de fructoză nemodificată genetic din lume investeşte 204 milioane de euro într-o fabrică la Medgidia

Compania turcă Tosmur Group a anunţat că va investi 204 milioane de euro într-o fabrică de amidon la Medgidia, Constanţa. 

02 dec, 2016 | ECONOMICA.net

Turcii de la Tosmur Group investesc 204 milioane de euro într-o fabrică de amidon la Medgidia, care va fi operaţională din 2019. 

Noua fabrică, Omnia Europa, va produce 60.000 de tone de maltodextrină pentru a satisface cererea actuală şi viitoare de produse alimentare de calitate pentru copii. Fabrica va avea şi o capacitate de producţie de 40.000 de tone de fructoză cristalină. Tot aici se vor mai produsce şi glucoză, siropuri de fructoză, amidon de porumb și monohidrat de dextroză, scrie publicaţia Food Ingredients First.com.

Fabrica va fi amplasată în zona centurii de porumb nemodificat genetic. Fabrica turcilor va beneficia de oportunitățile în noua piață europeană a îndulcitorilor, inclusiv deschiderea spre Europa de Est, cu acces bun spre întreaga piaţă UE. 

"Grupul nostru se dezvoltă rapid pe sectorul ingredientelor alimentare de specialitate. Deținem acțiuni la Tat Nisasta, un producător de fruntoză cristalină și suntem implicaţi în afaceri cu PET, caviar, imobiliare. În 2015, am pus bazele Omnia Nisasta, în Adana- Turcia, cu scopul de a produce maltodextrină, fructoză cristalină, precum glucoza, maltoza, siropuri de fructoză şi amidon de porumb. Tosmur Group este astăzi cel mai mare producător de fructoză nemodificată genetic din lume", spune Fatih Tosmur, preşedintele grupului.

Aceasta este prima investiţie a grupului din afara Turciei.  

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO