1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România ia un credit de 37 milioane de euro de la BERD

Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România, extinde parcul logistic de lângă Bucureşti, cumpărat de la americanii de la Prologis. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda un împrumut de până la 36,7 milioane de euro pentru construcţia a două noi depozite. 

21 mar, 2017 | | ECONOMICA.net

BERD va finanţa dezvoltarea a două depozite cu până la 36,7 milioane de euro, iar valoarea totală a proiectului CTPark Bucharest West va ajunge la 111,8 milioane de euro, se arată într-un anunţ al Băncii. Proiectul se află la 23 de kilometri de Bucureşti, în partea de vest, cu acces direct în autostrada spre Piteşti. 

CTP a cumpărat recent alte 50 de hectare de teren adiacent pentru noi dezvoltări. Noile extinderi vor oferi mai mult de 275.000 de mă de depozite construite. În prezent, suprafaţa totală închiriabilă din CTPark Bucharest West este de 130.000 de mp, iar construcţia de noi depozite vor aduce alţi 130.000 de mp pe piaţă. 

CTPark Bucharest West a fost cumpărat în vara lui 2015 de la americanii de la Prologis într-o tranzacţie estimată la 50-60 de milioane de euro. 

În total, compania are în construcţie 400.000 de mp de noi spaţii logistice în proiectele din Timişoara, Arad şi cele două parcuri din apropierea Bucureştiului. 

Dezvoltatorul CTP este prezent pe piaţa locală din 2007 şi a repornit motoarele în 2014, când a cumpărat mai multe proiecte logistice şi indutriale din ţară. A ajuns astfel cel mai mare proprietar de spaţii logistice din ţară, după investiţii de 250 de milioane de euro.

Compania a anunţat recent că are un buget de investiţii pentru România de 250 de milioane de euro în următorii doi ani. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO