1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Cel mai mare terminal de containere din Polonia a fost cumpărat cu suma de 1,3 miliarde dolari

Un consorţiu de investitori care include şi Fondul Suveran de Investiţii din Polonia (PFR) a ajuns la un acord pentru preluarea celui mai mare terminal de containere din portul Gdansk de la un fond gestionat de banca de investiţii Macquarie din Australia, într-o tranzacţie ce depăşeşte cinci miliarde de zloţi (1,3 miliarde dolari), au anunţat, marţi, companiile, transmite Reuters.

19 mar, 2019 | Agerpres

Partidul Dreptate şi Justiţie (PiS), aflat la putere în Polonia, susţine că ţara a fost mult prea dependentă de investitorii străini care au făcut achiziţii în anii 1990 şi 2000, iar acordul pentru terminalul de containere din Gdansk înseamnă că o entitate a statului va prelua o participaţie la un activ strategic.

"Suntem convinşi că în următoarele decenii consorţiul va crea condiţiile necesare pentru dezvoltarea portului", a declarat directorul general de la PFR, Pawel Borys.

Potrivit acestuia, consorţiul colaborează cu opt bănci care oferă finanţare pe termen lung pentru această tranzacţie şi investiţii ulterioare.

Alături de PFR, din consorţiul care a cumpărat terminalul de containere din portul Gdansk mai fac parte operatorul portuar PSA International şi fondul IFM Investors. Atât Fondul Suveran de Investiţii din Polonia, cât şi IFM Investors, vor deţine fiecare o participaţie de 30% la terminalul din portul Gdansk, în timp ce PSA va avea 40%.

Terminalul de containere din portul Gdansk a avut o capacitate de 1,9 milioane TEU în 2018.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO