Cel mai nou serviciu de management textil: Măști de față reutilizabile

Contextul global actual impune preluarea unor măsuri de siguranță suplimentare pentru toți cetățenii, indiferent de domeniul de activitate. Această situație ridică probleme în special pentru angajații care nu își pot continua activitatea remote, iar prezența lor este necesară la locul de muncă.
Ion Dobreanu - vin, 02 apr. 2021, 14:14
Cel mai nou serviciu de management textil: Măști de față reutilizabile

Pentru a prelua o parte din responsabilitatea pe care companiile o au față de angajați, Lindstrӧm a dezvoltat un nou serviciu destinat să protejeze angajații și să reducă răspândirea infecțiilor la locul de muncă. În cele ce urmează discutăm despre măștile de față reutilizabile și despre necesitatea lor în această perioadă incertă.

Știai că uneori facem lucruri de care nici nu suntem conștienți?

Oamenii adeseori acționează fără să fie conștienți de acțiunile pe care le fac, deoarece aceste lucruri fac parte din rutina cotidiană, iar creierul nu mai este nevoit să se concentreze la fel de mult asupra acțiunii. Datorită acestui tip de comportament, uneori poți întreprinde acțiuni pe care nu le conștientizezi. Știai că o persoană își atinge fața de aproximativ de 23 de ori pe oră, fără să observe?

Organizațiile trebuie să își asume responsabilitatea de a asigura angajaților un loc de muncă sigur, fără a perpetua riscul unei infecții, iar prin intermediul unor măsuri extra acest obiectiv poate fi atins. Măștile din material textil acționează ca o barieră împotriva secrețiilor pe care o persoană le elimină atunci când tușește sau strănută. Utilizarea unei măști de protecție poate împiedica răspândirea virușilor și a altor microbi la locul de muncă și nu numai.

Cum funcționează un serviciu continuu pentru măști de față reutilizabile

Măștile de față reutilizabile sunt fabricate din țesături lavabile, având în compoziție fibre precum poliester și amestec de bumbac-poliester. Această categorie de măști este destinată persoanelor care au nevoie de o barieră fizică pentru reducerea riscului de infecții, dar nu sunt destinate protecției complete împotriva agenților patogeni. Organizația Mondială a Sănătății a realizat un infografic pentru cetățeni, prin intermediul căruia explică importanța folosirii unei măști de protecție și instrucțiunile de folosire.

Odată stabilit numărul exact de măști de protecție și detaliile cu privire la livrarea acestora, clientul plasează comanda pentru achiziționarea acestui tip de serviciu. Lindstrӧm facilitează transportul și livrarea produselor în condiții speciale, pentru a asigura condiții optime măștilor de față reutilizabile. Beneficiul cel mai important al unui astfel de serviciu îl reprezintă colectarea, spălarea și igienizarea profesională cu dezinfecție termică a măștilor de față și eliminarea măștilor uzate conform normelor aflate în vigoare în Uniunea Europeană.

Cum te asiguri că măștile de față reutilizabile sunt igienizate corespunzător

Responsabilitatea spălării și igienizării măștilor de față reutilizabile este externalizată atunci când apelezi la un serviciu de management pentru diferite tipuri de țesături. Scopul final al angajatorului este să ofere protecție angajaților împotriva răspândirii infecțiilor, în timp ce compania prestatoare de servicii trebuie să asigure acest aspect.

Apelezi la spălătorii profesionale

Mașinile de spălat domestice și detergenții casnici nu sunt suficienți pentru a înlătura particulele prinse între țesăturile materialului. În același timp, măștile de față din material textil sunt adesea spălate împreună cu restul hainelor, fără a se ține cont de implicațiile unui transfer de particule de la o țesătură la cealaltă.

Asociația Europeană a Serviciilor Textile a realizat un studiu prin intermediul celor de la GFK și a descoperit că 68% dintre angajați folosesc balsam de rufe pentru ciclurile de spălare, iar acest lucru cauzează degradarea țesăturilor. Igienizarea necorespunzătoare a materialelor textile nu face altceva decât să perpetueze riscul de contaminare și poate pune în pericol sănătatea angajaților.

Folosești substanțele potrivite în procesul de igienizare

Spălătoriile profesionale folosesc proceduri specifice de manipulare pentru măștile de față reutilizabile, iar procesul de spălare este realizat prin dezinfecție termică și chimică. Dezinfecția chimică se bazează pe un anumit tip de dozare a peroxidului de hidrogen în timpul procesului de spălare. Peroxidul de hidrogen este recunoscut ca fiind un agent biocid eficient de către Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA).

Respecți normele și standardele aflate în vigoare

Serviciile Lindström garantează textile curate din punct de vedere microbiologic, deoarece toate centrele Lindström respectă standardul UE EN 14065, care asigură nivelul necesar de igienă pe tot parcursul procesului de service bazat pe sistemul de control al biocontaminării. Standardul EN 14065 se aplică produselor textile utilizate în industria farmaceutică, medicală, alimentară și cosmetică și în îngrijirea sănătății. Toate unitățile de operare Lindström sunt, de asemenea, certificate ISO 9001 și ISO 14001.

De ce să apelăm la un serviciu de management pentru măștile de față din material textil?

Contextul global actual a accentuat anumite carențe în ceea ce privește sănătatea publică și sustenabilitatea. Răspândirea unei infecții la nivel mondial nu este ceva ușor de obținut, dar dacă toate părțile implicate îți respectă atribuțiile, poate că viitorul nu este incert.

Oamenii care lucrează în medii solicitante și nu numai sunt supuși zilnic la anumite riscuri, iar pentru a asigura continuitatea eforturilor lor sunt necesare măsuri de protecție. Un serviciu externalizat care asigură cantitatea necesară de măști de față din material textil contribuie la înlăturarea anumitor responsabilități ce țin de organizație. Asigură igienizarea și livrarea măștilor de față conform unor norme și colectează măștile folosite, posibil contaminate.

Eliminarea măștilor uzate face parte din responsabilitățile organizației contractate, iar în acest fel se asigură o un ciclu complet al serviciilor oferite. Nu toți angajații au la dispoziție mijloacele necesare pentru a arunca măștile uzate, iar plasarea lor în locuri necorespunzătoare nu este în concordanță cu normele sociale actuale.

Lindstrom este o companie cu o vastă experiență în industria textilă, având peste 170 de ani de activitate. Compania oferă o gamă largă de servicii, dintre care amintim managementul echipamentelor de lucru și de protecție. Serviciul pentru măști de față reutilizabile Lindstrom a apărut ca o soluție a scenariului actual și își propune să elimine o parte din presiunea la care sunt supuse organizațiile de azi.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina. Exporturile de cereale au scăzut
Ucraina. Exporturile de cereale au scăzut
Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului 2023/2024 şi până în prezent au ajuns la 44,4 milioane de tone metrice, comparativ cu 44,6 milioane de tone în perioada similară a......
O nouă scumpire? Ryanair se aşteaptă la o uşoară creştere a preţurilor la biletele de avion în această vară
O nouă scumpire? Ryanair se aşteaptă la o uşoară creştere a preţurilor la biletele de avion în această vară
Compania aeriană irlandeză Ryanair a raportat luni o creştere cu 34% a profitului anual, la nivelul record de 1,92 miliarde ...
Actuala centrală electrică pe gaze de la Iernut va fi oprită vara aceasta, pentru teste la noua centrală. Inaugurare anunțată pentru decembrie
Actuala centrală electrică pe gaze de la Iernut va fi oprită vara aceasta, pentru teste la noua centrală. Inaugurare ...
Centrala veche pe gaze de la Iernut, veche de mai mult de jumătate de secol, va fi oprită până la finalul verii, pentru ...
Christian Tour Holding estimeză afaceri de peste un miliard de lei în 2024
Christian Tour Holding estimeză afaceri de peste un miliard de lei în 2024
Grupul Christian Tour estimează pentru acest an afaceri de peste un miliard de lei la nivel de grup. Agenția de turism ...