Cel mai promiţător brand românesc, Muzeul Brukenthal de la Sibiu, nevoit să se închidă parţial

Directorul celui mai vechi muzeu din România, Muzeul Naţional Brukenthal de la Sibiu, dr. Sabin Luca, a decis să interzică temporar, accesul vizitatorilor la parterul Palatului Brukenthal, unde este muzeul, dar şi expoziţia "Tezarul" de la Muzeul de Istorie, din cauza lipsei banilor, subfinanţarea ducând chiar la stingerea luminii şi oprirea căldurii la Brukenthal în această perioadă.
Economica.net - lun, 01 apr. 2013, 16:18
Cel mai promiţător brand românesc, Muzeul Brukenthal de la Sibiu, nevoit să se închidă parţial

„Suntem obligaţi, ca să nu fim nici corupţi şi nici să nu stricăm echilibrele bugetare ale României, să luam nişte măsuri. Şi sincer, nu e glumă că asta e viaţa. În birourile Muzeului Naţional Brukenthal va funcţiona câte un singur bec. Gazul s-a tăiat. De patru zile s-au oprit centralele, chiar dacă legea are nişte reglementări, ca trei zile consecutiv să fie o temperatură anume, înainte de a le opri. Noi nu avem ce face pentru că deja suntem cu o gaură de plată de 150.000 de lei restanţe”, a declarat luni, în timpul unei conferinţe de presă, directorul Muzeului Brukenthal.

Nu doar angajaţii au de suferit, fiind nevoiţi să stea în frig şi cu lumină mai puţină la serviciu, dar şi turiştii. Un simbol al fostei Capitale Culturale Europene, Muzeul Naţional Brukenthal este nevoit să nu-şi poată primi deocamdată toţi vizitatorii, dacă aceştia nu sunt organizaţi în grupuri de cel puţin zece persoane. Astfel, la Muzeul Farmaciei şi la cel de Vânătoare, doar turiştii care vin în grupuri de zece persoane pot avea acces deocamdată, asta din cauză că doar un bilet vândut, nu mai este rentabil pentru aceste muzee.

Atât angajaţii, cât şi sibienii şi turiştii aşteaptă cu nerăbdare ziua de 18 mai, Ziua Internaţională a Muzeelor, când toţi speră că Muzeul Naţional Brukenthal se va redeschide total publicului.

Directorul muzeului a explicat că s-a ajuns aici din cauza banilor mult prea puţini. Pentru luna martie, muzeul sibian a primit, de la Ministerul Culturii, suma de 21.000 de lei, când necesarul era de aproape zece ori mai mare, adică 204.000 de lei.

În ultimii şase ani, la Sibiu, la Muzeul Naţional Brukenthal s-a început un program de branding, cunoscut fiind faptul că Baronul Brukenthal a lăsat moştenire oraşului, prin testament, colecţiile sale valoroase, pentru ca acestea să fie văzute de public. Chiar dacă proprietarul este Biserica Evanghelică, muzeul lăsat moştenire de baronul transilvănean trece acum, la aproape două secole de când s-a deschis cel mai vechi muzeu din România, prin clipe grele. Anul trecut, muzeul sibian a fost distins cu Premiul Special „Cel mai promiţător Brand Românesc 2012”. Altfel spus, 378.181 de vizitatori au fost în 2012 la Muzeul Naţional Brukenthal, al cărui renume internaţional a fost consemnat în peste o mie de articole publicate în Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Datele companiei de cercetări de piață JATO Dynamics arată că Tesla Model Y a devenit cel mai vândut vehicul din întreaga lume în primul trimestru al anului 2023. În același timp, o......
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitori imobiliar din România a intrat la apă în T1. CPI Property Group, deținută în proporție ...
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul ...
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...