1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Cel mai prost an din istoria Romarm. Pierderi de 800.000 de lei, în 2012

Directorul general al Romarm, Dan Tache, a declarat, luni, că 2012 a fost cel mai prost an din istoria companiei, fiind înregistrate pierderi de 800.000 de lei, în condiţiile în care anul anterior, 2011, a fost foarte bun.

23 sep, 2013 | Mediafax

El a mai spus că pentru compania înfiinţată în 2000, anul 2013 este, la fel ca şi 2011, un an bun.

"Anul 2013 se situează pe acelaşi trend crescător. Acesta este target-ul meu, ca la sfârşitul anului să putem să ne lăudăm cu exporturi de cel puţin de două ori şi jumătate mai mari decât anul trecut", a spus Tache.

Pe de altă parte, acesta a arătat că, dintr-o evaluare a producţiei pe anul 2012, la export a mers 95,9% din procţia companiei.

"Principala noastră sursă de existenţă, de venit sunt exporturile. Piaţa românească în domeniul nostru suportă anumite anumite constrângeri bugetare şi atunci, ca debuşeu pentru produsele noastre, noi am găsit prin activitate proprie exporturile", a explicat directorul.

El a răspuns, întrebat care sunt principalele pieţe de export ale României în ceea ce priveşte industria de apărare: "Pieţele nu au fost pierdute sută la sută. Noi suntem prezenţi peste tot, în toată lumea. Dar, o dată cu aderarea la UE şi cu includerea în NATO, am trecut la alte calibre, la anumite compatibilităţi cu alte armamente decât aveam în dotare şi atunci este normal ca industria noastră să fie orientată către partenerii noştri militari strategici".

Compania naţională Romarm a fost înfiinţată în 2000, prin reunificarea industriei de armanent româneşti, având o tradiţie de 75 de ani, şi este cel mai mare furnizor de echipament militar, muniţie şi servicii de mentenanţă în domeniu din România.

Capitalul Romarm este 100% românesc de stat, sub autoritatatea Ministerului Economiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO