Cel mai puternic om din lume îți spune ce se va întâmpla cu economia în 2025. Gigantul BlackRock dezvăluie în ce trebuie să investești

Gigantul BlackRock, fondul de peste 11.000 de miliarde de dolari condus de Larry Fink (foto), considerat de mulți drept cel mai puternic om din lume, pentru că este implicat, la propriu, în aproape toate companiile (mari, medii sau mici) care contează, arată în ce ar trebui să investim anul acesta și de ce trebuie să ne ferim.
Economica.net - sâm, 11 ian. 2025, 17:10
Cel mai puternic om din lume îți spune ce se va întâmpla cu economia în 2025. Gigantul BlackRock dezvăluie în ce trebuie să investești

BlackRock este prezentă în acționariatul a zeci de mii de companii din întreaga lume, acolo unde a investit banii clienților săi. Având în vedere că vorbim și de active totale de peste 11 trilioane de dolari, adică 11.000 de miliarde de dolari, este evident că administratorul este unul dintre cele mai influente entități din lume.

Ce cred analiștii companiei că se va întâmpla în 2025? Pe scurt: investițiile în sănătate, inteligență artificială și tranziția către energie regenerabilă sunt considerate oportunități strategice, scrie www.studiifinanciare.ro.

Investițiile în sectoare cheie ale economiei, precum inteligența artificială și digitalizarea, dar și tranziția către emisii reduse de carbon, se numără printre oportunitățile strategice pe care investitorii le-ar putea lua în considerare în perioada următoare. Acestea sunt doar câteva dintre concluziile desprinse dintr-un recent webinar organizat de XTB România, la care a participat un invitat special de la BlackRock, unul dintre cei mai mari administratori de active la nivel global.

Matthias Zeinitzer, Wealth & Institutional Sales pentru Europa Centrală și de Est la BlackRock, a discutat cu Claudiu Cazacu, Consultant Strategist la XTB România, o serie de subiecte importante din actualitatea financiară și a analizat posibilele evoluții în peisajul economic global.

Evenimentul a oferit conținut educațional important pentru investitorii români, care au avut ocazia să înțeleagă mai bine contextul macroeconomic actual, astfel încât deciziile financiare pe care le vor lua în viitor să fie mai bine fundamentate.

Mai jos este o parte din informațiile prezentate în cadrul webinarului organizat de XTB România de către specialistul BlackRock.

 

Unde ne aflăm acum

Economia globală se află, în prezent, în proces de recuperare după două șocuri majore: pandemia și creșterea inflației, însoțită de majorarea ratelor dobânzilor. În acest context, peisajul economic trece printr-o remodelare, ceea ce înseamnă că direcțiile viitoare ale investitorilor din întreaga lume ar putea fi într-o continuă schimbare în perioada următoare.

Cu alte cuvinte, investitorii sunt încurajați să identifice sectoarele economiei care vor crește în anii următori, pe măsură ce consolidează noi tendințe, precum inteligența artificială, care ar putea deveni principalul motor al dezvoltării.

 

Factori importanți care modelează în prezent economia

Viitorul economic este influențat de patru factori principali care merită urmăriți:

Demografia – Îmbătrânirea populației în piețele dezvoltate deschide noi oportunități de investiții în industrii care deservesc acest segment, precum sectorul sănătății, locuințele pentru seniori și tehnologiile medicale.
Deglobalizarea – Se observă o scădere treptată a nivelului de globalizare, accentuată de factori politici și economici. Aceasta duce la o creștere a investițiilor locale, în timp ce piețele emergente devin o oportunitate strategică.
Digitalizarea (AI) – Acest domeniu este un factor esențial al dezvoltării, implicând industrii variate, de la semiconductori la transport și utilități. Impactul digitalizării asupra cheltuielilor generale și productivității este, de asemenea, remarcabil. La fel de vizibil este modul în care progresul din acest domeniu se extinde și în alte industrii. De exemplu, dacă ne imaginăm cum AI poate revoluționa sănătatea, diagnosticarea și multe alte ramuri ale acestui sector, răspunsul este că suntem abia la început.
Decarbonizarea – Investițiile în surse de energie regenerabilă, vehicule electrice și tehnologii prietenoase cu mediul vor continua să crească, pe măsură ce economiile lumii adoptă politici mai sustenabile.

AICI puteți consulta întreaga analiză, inclusiv recomandările de investiții

 

Te-ar mai putea interesa și
Groenlanda vrea să colaboreze mai mult cu SUA în domeniile apărării și minier, anunță premierul Mute Egede
Groenlanda vrea să colaboreze mai mult cu SUA în domeniile apărării și minier, anunță premierul Mute Egede
Groenlanda doreşte să coopereze mai strâns cu Statele Unite în domeniul apărării şi în cel al explorării resurselor miniere ale insulei, a declarat prim-ministrul groenlandez Mute Egede,......
ANSVSA a început o campanie de informare și control pentru prevenirea apariției virusului febrei aftoase în România
ANSVSA a început o campanie de informare și control pentru prevenirea apariției virusului febrei aftoase în România
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat o serie de măsuri pentru ...
Grindeanu: Peste 70 de milioane de tone de bunuri din Ucraina au tranzitat România de la începutul războiului
Grindeanu: Peste 70 de milioane de tone de bunuri din Ucraina au tranzitat România de la începutul războiului
Traficul de bunuri din Ucraina prin România după începutul războiului a atins un nivel record de 70 de milioane de tone, ...
Ultimul centru de informare turistică din Paris a fost închis
Ultimul centru de informare turistică din Paris a fost închis
Ultimul centru tradiţional de informare turistică din Paris, unde vizitatorii puteau să îşi facă rost de broşuri şi ...