Cum arată cel mai scump penthouse din România – GALERIE FOTO

Oferta de proprietăţi rezidenţiale de lux este în creştere, iar cea mai scumpă unitate scoasă la vânzare în prima parte a acestui an este un penthouse pentru care se solicită trei milioane euro, situat în zona Băneasa a Capitalei, potrivit unui clasament realizat de imobiliare.ro.
Economica.net - mar, 19 iun. 2012, 08:42
Cum arată cel mai scump penthouse din România - GALERIE FOTO

În prima jumătate a acestui an numărul anunţurilor care promovează apartamente al căror preţ exprimat în euro depăşeşte 500.000 de euro a ajuns la 188, în comparaţie cu 105 anunţuri similare în aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.

La acestea se adaugă 990 de case şi vile pentru care proprietarii cer cel puţin jumătate de milion de euro, faţă de 820 în primele şase luni ale anului 2011. Majoritatea proprietăţilor (94% dintre apartamente, respectiv 75% dintre casele şi vilele de lux) sunt concentrate în Capitală sau localităţile din imediata apropiere.

Într-un top al oraşelor cu cele mai scumpe proprietăţi rezidenţiale, Bucureştiul este urmat de Braşov şi Constanţa, potrivit sursei citate.

Primul loc în clasamentul celor mai scumpe apartamente întocmit de imobiliare.ro este ocupat de un penthouse cu o suprafaţă de 303 mp utili, cu patru camere şi o terasă de 330 mp care include un jacuzzi pentru şase persoane, situat la etajul patru într-un complex rezidenţial exclusivist finalizat în 2008, din pădurea Băneasa.

Locuinţa are trei băi, finisaje de lux, încălzire în pardoseală şi climatizare centralizată, iar imobilul în care se află are rezistenţă seismică de până la la 8 grade pe scara Richter.

Complexul are un loc de joacă pentru copii, servicii de pază permanentă, zonă de recepţie pentru vizitatori şi parcare exterioară pentru vizitatori. Penthouse-ul este scos la vânzare pentru trei milioane euro.

Locul doi este ocupat de un alt apartament din nordul Bucureştiului, cu 13 camere, 8 băi şi 3 terase, situat la primul etaj al unui imobil din Pipera. Preţul solicitat în acest caz este de 2,25 milioane euro. Locuinţa este complet mobilată şi utilată la standarde de lux.

Poziţia a treia este ocupată tot de un penthouse, situat în zona Herăstrău. Locuinţa cu o suprafaţă utilă de 450 mp şi vedere spre Parcul Herăstrău, este compusă din patru camere, patru băi şi o bucătărie. Apartamentul se află la etajul 5 într-un bloc cu 6 etaje construit în 2007. Preţul solicitat pentru această proprietate este de 1,95 milioane euro.

Locul patru este ocupat de un apartament cu patru camere situat în zona Floreasca, într-un imobilul de cinci etaje. Apartamentul are patru camere, trei băi şi trei balcoane şi o suprafaţă utilă de 208 mp. Este echipat de asemenea cu videointerfon, sistem de alarmă sau jacuzzi. Preţul solicitat în acest caz ajunge la 1,35 milioane euro.

Pe locul cinci în topul celor mai scumpe apartamente scoase la vânzare în acest an se află un penthouse situat pe Şoseaua Nordului, în imediata vecinătate a Parcului Herăstrău. Locuinţa situată la etajul şase al unui bloc nou are 5 camere şi o suprafaţă utilă de 475 mp. Preţul pentru care este scoasă pe piaţă această proprietate se ridică tot la 1,35 milioane euro.

În afara Capitalei, cel mai scump apartament scos la vânzare în acest an este în Braşov şi are un preţ afişat de 700.000 de euro. Unitatea ocupă trei nivele într-un imobil nou cu cinci etaje din centrul istoric al oraşului. Are şase camere, patru băi şi trei balcoane.

La Constanţa, cu 380.000 de euro poate fi cumpărat un apartament de 280 mp cu şase camere situat la ultimele două nivele într-un bloc cu zece etaje din apropierea pieţei Tomis III.

„O dovadă că diferenţa faţă de Capitală este considerabilă constă în faptul că cel mai scump apartament scos la vânzare în Timişoara costă 340.000 euro. Locuinţa ocupă etajul 1 într-un bloc construit înainte de 1990 situat chiar în Piaţa Victoriei, la kilometrul 0 al Timişoarei şi se întinde pe o suprafaţă utilă de 240 mp, fiind formată prin unirea a două apartamente”, se arată în comunicat.

În Cluj-Napoca, cu 240.000 de euro poate fi achiziţionat un apartament cu o suprafaţă utilă de 160 mp, desfăşurat pe două nivele, compus din trei camere, o bucătărie, trei băi şi o terasă. Apartamentul este situat într-un bloc nou din zona Andrei Mureşanu, iar în preţul de vânzare sunt incluse două garaje.

Ceva mai ieftine sunt apartamentele de lux din Iaşi, unde, la preţul de 165.000 euro poate fi găsit un penthouse cu o suprafaţă utilă de 165 mp, din zona Bucium. Locuinţa are trei camere, trei balcoane şi trei băi. La primul nivel sunt prezente două dormitoare, cu privelişte asupra Iaşiului, fiecare cu baia proprie, 2 holuri, un balcon, iar la al doilea nivel se află salonul cu deschidere spre o terasă amplă, bucătăria, un balcon şi o baie. Penthouse-ul se predă complet mobilat, mobilierul fiind în cea mai mare parte din lemn masiv, iar preţul include un loc de parcare.

Te-ar mai putea interesa și
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane de lei, de la 320,1 milioane de lei în februarie, conform datelor......
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este prematur să ne pronunţăm despre anulări sau neanulări
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este ...
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) aşteaptă motivarea Curţii de Apel în privinţa admiterii contestaţiei depuse ...
Rata șomajului în România a ajuns până la 3,14%, la sfârșitul lunii martie
Rata șomajului în România a ajuns până la 3,14%, la sfârșitul lunii martie
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 3,14%, la sfârşitul lunii martie 2024, în creştere de la 3,06% ...
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței românești: minus 65 de euro/MWh
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței ...
Prețul spot al energiei electrce tranzacționate sâmbătă cu livrare duminică la miezul zilei este din nou negativ în ...