Cel mai trist șantier ar putea fi deblocat. Transelectrica a lansat licitația pentru mutarea liniilor de la Pasajul Nicolae Grigorescu

14 02. 2019
ng1_48153900

Sursa foto: TibiV, membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură

Transelectrica, operatorul reţelei naţionale de transport al energiei electrice, a lansat miercuri, 13 februarie, licitaţia pentru „Modificări linii electrice aeriene cu tensiuni de 110kV, 220kV şi 400kV pentru realizarea obiectivului Străpungere Bulevardul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu”.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 20 martie, urmând ca un câştigător să fie anunţat până pe 20 septembrie 2019. Valoarea estimată a contractului este de 6,15 milioane de lei iar durata acestuia este de şapte luni.

La finele anului trecut, pasionaţii de infrastructură au postat imagini de pe şantierul blocat al Pasajului Nicolae Grigorescu, despre care au spus că este „cel mai trist şantier din România în materie de infrastructură rutieră”.

Deşi sunt executate în proporţie de peste 90% încă din 2017, lucrările la Pasajul Nicolae Grigorescu nu au putut fi terminate din cauza liniilor de înaltă tensiune care trec pe deasupra pasajului.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au anunţat că au deblocat situația, după ce în octombrie anul trecut au încheiat două contracte de proiectare și lucrări cu deținătorii rețelelor de energie electrică, respectiv Transelectrica SA și cu E-Distribuție Muntenia SA.

Proiectul a fost început în martie 2010 și ar fi trebuit încheiat la sfârșitul anului 2012. A fost însă blocat patru ani din cauză că exproprierile nu au fost aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucureșt. În 2014, proiectul pasajului în valoare de 90 de milioane de lei a fost reluat.

Primăria Bucureşti le-a propus consilierilor generali în ianuarie 2019 aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Străpungere Bulevardul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu. Etapa II – km 2+400 – intersecţie Calea Vitan Bârzeşti”.

Etapa a doua a proiectului este estimată la 53,58 milioane de lei fără TVA şi vizează lărgirea la şase benzi a 1,3 kilometri de drum spre Vitan Bârzeşti, într-o perioadă de 18 luni.