Cel mai vechi operator de turism din lume vrea 1,2 miliarde lire de la bănci pentru a supravieţui

Grupul britanic Thomas Cook, cea mai veche companie de servicii de turism din lume, vrea să atragă o finanţare de 1,2 miliarde de lire sterline (1,9 miliarde de dolari) de la creditori pentru a supravieţui, potrivit Sunday Times, preluat de Reuters.
Economica.net - lun, 09 apr. 2012, 06:29
Cel mai vechi operator de turism din lume vrea 1,2 miliarde lire de la bănci pentru a supravieţui

Creditorii, printre care se numără Royal Bank of Scotland (RBS) şi Barclays, sunt aproape de aprobarea finanţării, însă acordul ar putea avea condiţii grele pentru companie, potrivit Sunday Times.

Astfel, Thomas Cook urmează să accepte un acord de extindere a maturităţii creditelor bancare până în 2015, cu mai multe condiţii, inclusiv plata unor dobânzi mai mari şi a unui comision unic.

De asemenea, creditorii vor dobândi dreptul de a achiziţiona până la 5% din acţiunile companiei la un preţ prestabilit.

Thomas Cook a avut anul trecut venituri de 9,8 miliarde lire sterline şi o pierdere de aproape 400 milioane lire. Datoriile companiei se ridică la 891 milioane lire, potrivit datelor preliminare de la finele anului trecut.

Compania a obţinut în noiembrie un pachet de „bailout” de 200 milioane lire de la creditori.

Grupul a anunţat în martie creşterea activităţii comerciale, datorită unei noi campanii de advertising şi îmbunătăţirilor aduse site-ului.

Anul trecut, o perioadă îndelungată de scădere a vânzărilor a culminat cu plecarea directorului general Manny Fondenla-Novoa în luna august şi cu o criză de lichiditate.

Fondat cu 170 de ani în urmă, grupul Thomas Cook a fost afectat în ultimii ani de condiţiile dificile din Europa, îndeosebi din Marea Britanie, unde clienţii de bază ai companiei – familiile tinere cu copii mici – au fost afectate dur de deteriorarea situaţiei economice.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze informaţiile.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Klaus Iohannis a anunțat măsurile decise de CSAT: Trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu. Suntem gata să găzduim o prezență aliată crescută pe teritoriul nostru
Klaus Iohannis a anunțat măsurile decise de CSAT: Trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu. ...
Şedinţă crucială la Palatul Cotroceni! Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a întrunit pentru a stabili strategia ...
Kaufland deschide un nou magazin în sudul Bucureștiului
Kaufland deschide un nou magazin în sudul Bucureștiului
Kaufland inaugurează miercuri, 26 ianuarie, un nou magazin în sectorul 4 al Capitalei. Astfel, compania ajunge la o rețea ...
Toți ochii investitorilor se îndreaptă azi spre Statele Unite
Toți ochii investitorilor se îndreaptă azi spre Statele Unite
Indicele american S&P 500 a pierdut 8,1% în ianuarie (până azi la ora 11), după ce fusese luni, la minime, la -11,6% ...