Cel puţin 57 de morţi, într-un asalt al armatei în sudul Siriei – ONG

Cel puţin 57 de persoane au fost ucise într-un asalt efectuat de armata siriană împotriva a două sate, în provincia Deraa, în sudul ţării, a anunţat joi un ONG, relatează AFP.
Economica.net - joi, 11 apr. 2013, 12:24
Cel puţin 57 de morţi, într-un asalt al armatei în sudul Siriei - ONG

„Numărul persoanelor ucise în tiruri, bombardamente, execuţii sumare şi confruntări între rebeli şi militari, miercuri, în localităţile Al-Sanamein şi Ghabagheb se ridică la 57, potrivit unui nou bilanţ”, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Din rândul persoanelor ucise fac parte 16 rebeli, 12 militari, şapte femei, şase copii şi 16 civili. Un prim bilanţ, comunicat joi dimineaţa, anunţa 45 de morţi.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, „zece militari au dezertat marţi seara de la un important post militar din vecinătate şi s-au ascuns în cele două sate. A doua zi, armata a lansat asaltul”.

Rebelii au preluat recent controlul în sudul ţării pe o porţiune de 25 de kilometri ce începe din Iordania până la linia de încetare a focului cu Israel de pe platoul Golan.

La sfârşitul lunii martie, Abdel Rahmane anunţat că porţiuni mari din provincia Deraa se aflau sub controlul rebelilor. Deraa, leagănul revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad, este „aproape tăiată” de capitală, preciza el.

În plus, potrivit OSDO, un elicopter care transporta provizii pentru militarii asediaţi în câmpul Wadi Deif, în apropiere de Maaret al-Noomane, în nordul ţării, a fost doborât, iar patru pasageri au murit.

Violenţele din Siria s-au soldat, miercuri, cu 179 de morţi, dintre care 50 de civili, 86 de rebeli şi 43 de militari, potrivit OSDO, o organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul în Marea Britanie care se sprijină pe o largă reţea de militanţi, surse medicale şi militare siriene.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...