Cel puţin 57 de morţi, într-un asalt al armatei în sudul Siriei – ONG

Cel puţin 57 de persoane au fost ucise într-un asalt efectuat de armata siriană împotriva a două sate, în provincia Deraa, în sudul ţării, a anunţat joi un ONG, relatează AFP.
Economica.net - joi, 11 apr. 2013, 12:24
Cel puţin 57 de morţi, într-un asalt al armatei în sudul Siriei - ONG

„Numărul persoanelor ucise în tiruri, bombardamente, execuţii sumare şi confruntări între rebeli şi militari, miercuri, în localităţile Al-Sanamein şi Ghabagheb se ridică la 57, potrivit unui nou bilanţ”, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Din rândul persoanelor ucise fac parte 16 rebeli, 12 militari, şapte femei, şase copii şi 16 civili. Un prim bilanţ, comunicat joi dimineaţa, anunţa 45 de morţi.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, „zece militari au dezertat marţi seara de la un important post militar din vecinătate şi s-au ascuns în cele două sate. A doua zi, armata a lansat asaltul”.

Rebelii au preluat recent controlul în sudul ţării pe o porţiune de 25 de kilometri ce începe din Iordania până la linia de încetare a focului cu Israel de pe platoul Golan.

La sfârşitul lunii martie, Abdel Rahmane anunţat că porţiuni mari din provincia Deraa se aflau sub controlul rebelilor. Deraa, leagănul revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad, este „aproape tăiată” de capitală, preciza el.

În plus, potrivit OSDO, un elicopter care transporta provizii pentru militarii asediaţi în câmpul Wadi Deif, în apropiere de Maaret al-Noomane, în nordul ţării, a fost doborât, iar patru pasageri au murit.

Violenţele din Siria s-au soldat, miercuri, cu 179 de morţi, dintre care 50 de civili, 86 de rebeli şi 43 de militari, potrivit OSDO, o organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul în Marea Britanie care se sprijină pe o largă reţea de militanţi, surse medicale şi militare siriene.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
La doar un an după ce a deschis primul său show-room din România, la București, Tesla a inaugurat la Timișoara primul său pop-up store....
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o ...
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...