Cele două trenuri CAF puse în circulaţie de Metrorex au transportat în trei zile circa 62.500 de călători

Cele două noi garnituri de metrou produse de CAF Spania - Dunărea şi Mureş - puse în funcţiune de Metrorex, au transportat, în primele trei zile, circa 62.500 călători, parcurgând 2.257 de kilometri.
Economica.net - vin, 11 iul. 2014, 20:43
Cele două trenuri CAF puse în circulaţie de Metrorex au transportat în trei zile circa 62.500 de călători

Potrivit unui comunicat al Metrorex, în cele trei zile de la punerea în funcţiune a noilor trenuri, pe Magistrala 2 de metrou au circulat în total circa 450.000 călători, trenurile noi preluând aproape 14% din traficul total.

Trenul CAF are şase vagoane, lungimea de 113,6 metri, lăţimea de 3,2 metri şi are capacitatea de a transporta un număr de 1.200 de călători. Viteza maximă este de 80 kilometri/oră, iar viteza comercială de 40 kilometri/oră.

Alte 14 trenuri de metrou vor fi puse în circulaţie pe Magistrala 2, eşalonat, în semestrul II al anului 2014.

Metrorex precizează că introducerea în serviciul comercial a trenurilor realizate de firma CAF va avea ca rezultat direct îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă şi a confortului călătorilor prin suplimentarea numărului de bare de susţinere, suplimentarea numărului de scaune (şase pentru fiecare tren), amenajarea unui loc special pentru biciclete, precum şi îmbunătăţirea accesibilităţii persoanelor cu mobilitate redusă în/din tren, precum şi la dotările trenului, prin implementarea unui sistem nou de avizare şi avertizare exterioară sonoră şi vizuală a deschiderii/închiderii uşilor de acces ale trenului, crearea a două spaţii special amenajate pentru fixarea şi asigurarea scaunului rulant, aplicarea textului Braille pe butoanele de comandă a deschiderii locale a uşilor trenului, micşorarea distanţei dintre peron şi tren (de la 105 milimetri la 70 milimetri), bandă fluorescentă la pragul uşilor pentru accesul călătorilor în vagon.

Noile garnituri vor asigura înlocuirea în totalitate a parcului de trenuri de construcţie veche menţinut în circulaţie pe magistralele 1, 2 şi 3. De asemenea, vor contribui la scăderea consumului de energie cu aproximativ 5% (datorită implementării unor soluţii tehnice performante în ceea ce priveşte tracţiunea şi frânarea trenurilor), la reducerea costurilor cu mentenanţa pentru cele 16 trenuri cu aproximativ 40% faţă de costul suportat pentru trenurile de construcţie veche, dar şi la îmbunătăţirea siguranţei în exploatare, prin dotarea trenurilor cu sisteme automate de protecţie şi operare de ultimă generaţie.

Metrorex a achiziţionat 16 trenuri de metrou, investiţia ridicându-se la 97 milioane de euro, fără TVA. Din total, doar patru sunt fabricate integral în Spania, restul de 12 fiind montate la uzina Atelierul CFR Griviţa.

Achiziţia celor 16 trenuri de metrou a fost prevăzută în Acordul de finanţare pentru modernizarea metroului din Bucureşti, semnat cu Banca Europeană de Investiţii în toamna anului 2009.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, anunță că a schimbat modul de derulare a proiectelor de acest fel....
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Joe Biden a decis ca trupele americane să rămână în Afganistan dincolo de data de 1 mai prevăzută într-un acord cu ...
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial de azi un Ordin care schimbă regulile pe baza cărora orașele ...