Cele mai aşteptate 10 smartphone-uri ale anului 2012

Creşterea  performanţelor tehnice şi lansările noilor sisteme de operare Android şi Windows fac din 2012 un an promiţător pentru lansările de smartphone-uri, informează hit.ro.
Economica.net - mar, 31 ian. 2012, 09:14

Samsung Galaxy S3

Compania sud-coreeană nu a oferit prea multe detalii despre smartphone-ul care va înlocui S2, dar zvonurile spun că va fi dotat cu un chip de 32 nm, care oferă o performanță grafică îmbunătățită cu 50% față de Galaxy S2. Nu se știe însă dacă Samsung va prezența Galaxy S3 la MWC sau mai târziu în cursul anului.

HTC Edge

Cu un ecran de 4,7 inci și cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich preinstalat, HTC Edge pare să fie unul dintre telefoanele favorite în 2012. Smartphone-ul este dotat și cu un procesor quad-core la 1,5 GHz și cu o cameră de 8 MP, care poate realiză filmări la 1080p full HD.

Sony Ion

Primul telefon Sony după „despărțirea” de Ericsson, Sony Ion pare că are toate atuurile necesare pentru succes: procesor dual-core Snapdragon la 1,5 GHz, cameră de 12 MP cu senzor Exmor R și 16 GB de memorie internă.

iPhone 5

Zvonurile despre noul iPhone apar din surse tot mai sigure. Potrivit producătorilor chinezi ai smartphone-ului Apple, iphone 5 este aproape gata de producție și ar putea sosi în această vară. Potrivit tradiției Apple, telefonul va fi prezentat la scurt timp înainte de lansare.

BlackBerry London

Dacă RIM vrea să-și revină din perioada proastă în care se află, BlackBerry London va fi nevoit să impresioneze. Designul telefonul a adunat deja laude, dar sistemul de operare QNX este factorul decisiv care ar putea aduce un nou succes pentru RIM.


HTC Titan II

Cu o cameră îmbunătățită de 16 GB, HTC Titan II pare un succesor demn al primului telefon Titan. Smartphone-ul HTC va rula sistemul de operare Windows Phone 7.5 Mango și va fi dotat cu tehnologiile Dobly Mobile și SRS sound management, pentru o experiență multimedia îmbunătățită.

Nokia Lumia 900

După ce a câștigat la CES 2012 titlul de „Cel mai bun smartphone al anului”, succesul Nokia Lumia 900 este garanta. Telefonul va rulă Windows Phone 7, iar ecranul AMOLED de 4,3 inci și designul reușit vor jucă un rol important în succesului telefonului.

Smartphone Intel

Intel a prezentat la CES primul „Smartphone Reference Design”, iar parteneriatul cu Motorola ar putea garanta un telefon cu specificații hardware excelente și un succes pe piață mobilă pentru producătorul de cipuri.

Smartphone Fujitsu

Fujitsu își face intrarea în segmentul smartphone-urilor în acest an cu un dispozitiv dotat cu un chipset NVIDIA Tegra 3, care va rula Android. Smartphone-ul Fujitsu este așteptat cu interes și ar putea fi una dintre surprizele lui 2012.


Smartphone Panasonic

După o absența de aproape cinci ani de pe piață smartphone-urilor, Panasonic plănuiește lansarea unui smartphone Android ultra-rezistent și cu un design atractiv. Cu un display OLED de 4,3 inci, smartphone-ul Panasonic este rezistent la apa și praf și este dotat cu tehnologia NFC.

Te-ar mai putea interesa și
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată datele unui sondaj realizat de Libris, librărie online de referință pe......
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
La doi ani de la deschiderea oficială a primului restaurant Popeyes în România, brandul originar din statul american Louisiana ...