Cele mai aşteptate 10 telefoane din 2023 – FOTO

Telefoanele inteligente au evoluat mult într-un timp scurt și se pare că nici anul 2023 nu va face excepție. Ne putem aștepta să vedem câteva caracteristici și funcții noi în smartphone-urile lansate în 2023, precum și o serie întreagă de modele noi.
Ion Dobreanu - Dum, 15 ian. 2023, 14:12
Cele mai aşteptate 10 telefoane din 2023 - FOTO

Cele mai așteptate modele pentru 2023 vor fi probabil cele ale marilor jucători de pe piața smartphone-urilor, cum ar fi Apple, Samsung, Xiaomi și Google. Însă și mai noi veniții pe piață, precum vivo, OnePlus sau OPPO, promit să își surprindă utilizatorii cu modele cu caracteristici și specificații de ultimă generație.

De la flagship-uri accesibile la smartphone-uri pliabile, nu vom duce lipsă de lansări interesante de telefoane în următoarele câteva luni. Deși este greu de prezis cu exactitate ce va urma pentru industria smartphone-urilor în 2023, este posibil ca analiștii se facă unele presupuneri, deoarece companii precum Apple, Google și Samsung rămân în mare parte la aceeași rutină de lansare în fiecare an. Iată câteva dintre cele mai anticipate lansări de telefoane din 2023, pe baza ciclurilor de lansare anterioare, a zvonurilor și a rapoartelor din presa internațională:

Samsung Galaxy S23

Următorul flagship al gamei Samsung va fi, fără îndoială, Galaxy S23. Sau, mai exact, Galaxy S23, Galaxy S23 Plus și Galaxy S23 Ultra. Informațiile actuale se bazează pe zvonuri, care afirmă că, deși nu va fi o schimbare masivă din punct de vedere vizual, vor exista unele îmbunătățiri hardware. Acestea ar include o cameră principală de 200 MP plină de pixeli și o cameră selfie frontală de 40 MP. De asemenea, un nou cip care oferă o mai bună eficiență energetică, ray tracing pentru o estetică îmbunătățită în jocurile mobile și o inteligență artificială îmbunătățită, care vă poate separa mai bine de fundalul Zoom, printre alte îmbunătățiri.

Analistul Kuo crede că Samsung ar putea renunța la propriile procesoare Exynos și să se bazeze doar pe Qualcomm pentru Galaxy S23. Ce este cert este faptul că nu vom avea mult de așteptat având în vedere că gigantul tehnologic organizează un eveniment Unpacked pe 1 februarie.

Apple iPhone 15

Noua familie de iPhone-uri Apple se lansează de obicei în septembrie și nu avem niciun motiv să credem că în 2023 va fi altfel. Adoptarea încărcării USB-C este una dintre cele mai mari schimbări pe care ne așteptăm să le vedem pe următoarea generație de iPhone-uri. Uniunea Europeană a impus recent ca toate telefoanele noi vândute în regiune să suporte încărcarea USB-C până în 2024. Apple a declarat că va respecta aceste reguli, dar nu a precizat dacă asta înseamnă că vom vedea trecerea la USB-C începând cu 2023. De asemenea, nu s-a confirmat dacă un iPhone cu USB-C va avea parte de o lansare globală sau dacă va rămâne doar un model european.

În rest, este probabil să vedem schimbări de rutină, cum ar fi unele îmbunătățiri ale camerei foto și un nou procesor. Analistul Ming-Chi Kuo de la TF International Securities, cunoscut pentru predicțiile sale cu privire la viitoarele produse Apple, spune, de asemenea, că Apple ar putea face mai multe pentru a distinge iPhone 15 Pro de un iPhone 15 obișnuit.

Compania a făcut deja un pas în această direcție cu generația iPhone 14, păstrând caracteristici precum Insula dinamică și noul procesor A16 Bionic exclusiv pentru linia Pro. Ceea ce este mai interesant, însă, este ideea că Apple ar putea diferenția și mai mult iPhone 15 Pro Max, mai mare, de iPhone 15 Pro, mai mic, potrivit lui Kuo. Mark Gurman de la Bloomberg crede, de asemenea, că Apple ar putea schimba numele iPhone Pro Max în iPhone Ultra în viitor pentru a se alinia mai bine cu alte produse precum Apple Watch Ultra.

CITEȘTE ȘI:

OnePlus 11 5G

OnePlus 11 5G este deja disponibil în China, dar noul telefon va fi lansat la nivel global pe 7 februarie. Pe baza a ceea ce jurnaliștii de la cnet.com au aflat de pe site-ul OnePlus China, noul telefon va avea un ecran OLED de 6,7 inchi cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 și încărcare rapidă de 100 de wați. Acesta este un pas înainte față de încărcarea rapidă de 80 W pe care OnePlus o oferea pe dispozitivul de anul trecut.

OnePlus 11 5G va avea, de asemenea, o cameră principală de 50 de megapixeli, o cameră ultrawide de 48 de megapixeli și o cameră telefoto de 32 de megapixeli. Acest lucru se potrivește cu specificațiile anterioare ale cunoscutului leaker Steve Hemmerstoffer publicate pe blogul GadgetGang.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Având în vedere că Galaxy Z Fold 4 este cel mai bun telefon pliabil pe care Samsung l-a făcut vreodată, ar fi păcat să nu continue gama cu un model nou. Și mai mult ca sigur că nu o vor face. De aceea, suntem nerăbdători să vedem ce ne rezervă Z Fold 5.

Există foarte puține zvonuri în acest moment. Următoarea versiune a hibridului telefon-tabletă de la Samsung ar putea avea un slot pentru stocarea stiloului S Pen, un design mai ușor și o încrețire mai puțin vizibilă, potrivit publicației coreene The Elec. Totodată, ne putem aștepta probabil să vedem îmbunătățiri de rutină la camera foto și la procesor în Galaxy Z Fold 5.

Samsung Galaxy A54 5G

Următorul telefon din această serie este așteptat să se numească Galaxy A54 5G, după lansarea lui Galaxy A53 5G în primăvara anului trecut. Pe baza celor câteva scurgeri de informații care au apărut până acum, Galaxy A54 5G va fi o îmbunătățire modestă față de A53 5G. Este de așteptat să aibă un ecran de 6,4 inci, care este puțin mai mic decât cel de 6,5 inchi al lui A53, și o cameră triplă în spate. Acest lucru este conform leaker-ului Hemmerstoffer, care a împărtășit randări care pretind că arată designul Galaxy A54 5G cu blogul de tehnologie 91Mobiles. Un raport al site-ului olandez de tehnologie Galaxy Club sugerează, de asemenea, că A54 5G ar putea avea o baterie ușor mai mare decât predecesorul său.

Oppo Find X6 Pro

Analiștii susțin că următorul flagship din seria Find X va avea un design reînnoit și cel mai recent procesor Snapdragon 8 Gen 2 la interior.

Oppo Find X6 Pro va fi unul dintre primele telefoane care vor rula platforma Snapdragon 8 gen 2 și este posibil să apară la începutul anului 2023. Randările care au fost publicate arată o reproiectare radicală, cu o carcasă circulară proeminentă pentru camera foto chiar în mijlocul părții din spate a telefonului, completată de patru noi culori pastelate mate.

Xiaomi 13 and 13 Pro

Xiaomi 13 Pro a fost de fapt deja anunțat, dar deocamdată este disponibil doar în China, urmând ca lansarea globală să aibă loc la începutul anului 2023. Acest telefon are un ecran OLED de 6,73 inci 1440 x 3200 cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, o baterie de 4.820 mAh cu încărcare prin cablu de 120 W și încărcare wireless de 50 W, un chipset Snapdragon 8 Gen 2 de top și până la 12 GB de RAM.

De asemenea, are rezistență la apă și un design premium, așa cum v-ați aștepta, dar cel mai interesant aspect al lui Xiaomi 13 Pro sunt camerele sale, care includ o cameră principală de 50 MP f/1.9 cu un senzor mare de 1 inch, care ar trebui să îl ajute să facă fotografii mai bune decât majoritatea telefoanelor.

Huawei P60 Pro

Huawei P60 Pro este viitorul gadget emblematic al Huawei. Se presupune că acest model este următorul model inovator de smartphone din seria P, cu specificații și caracteristici atractive. Acest nou model va fi disponibil într-o gamă de culori, cu alte caracteristici fizice, inclusiv greutate redusă, eleganță și un ecran cu margini curbate. Potrivit Huawei, va ave aun ecran 6,58 inci cu o rezoluție de 1200 x 2640 pixeli și o greutate de 209 grame, dimensiunile modelului ar fi de 158,2 mm x 72,6 mm x 9 mm.

Acesta va avea o structură a lentilelor care ar putea să le amintească utilizatorilor săi de modelele Huawei Nova 8 și 9. Având o bază cu patru camere foto, inclusiv un bliț LED și un senzor de culoare, noul model își va servi utilizatorii printr-un cadru masiv de camere foto în partea din spate. Mai mult, noul model va fi format dintr-o cameră wide de 50MP, o teleobiectivă periscop de 12MP și o cameră ultra-wide de 13MP. În interiorul crestăturii ecranului se află o cameră selfie de 13 MP.

Sony Xperia 1 V

Xperia 1 IV a fost, fără îndoială, cel mai impresionant telefon emblematic al Sony din ultimii ani, în mare parte datorită utilizării unei camere foto spate inovatoare cu teleobiectiv variabil. Aceasta permitea un zoom optic continuu între ~3,5x și ~5,2x. Așadar, suntem foarte curioși să vedem cum Sony rezolvă acest aspect cu Xperia 1 V. Suntem, de asemenea, interesați să vedem ce altceva va mai aduce brandul japonez, având în vedere că a oferit anterior caracteristici precum ecrane 4K/120Hz, software pentru camere Pro și multe altele.

Vivo X90

Vivo a făcut pași importanți în ultimii ani când vine vorba de smartphone-uri high-end. Așadar, suntem foarte nerăbdători să punem mâna pe seria Vivo X90 după lansarea din China, în noiembrie 2022. Telefonul are un display AMOLED de 6,78 inci în diagonală, refresh rate de 120Hz, rezoluție Full HD+, care ating o luminozitate de până la 1300 nits. Ecranulul vine cu senzor pentru amprente integrat, iar terminalele vor rula Android 13 cu interfața FunTouch OS aplicată peste. Deși în China au sosit și în variante cu CPU Dimensity 9200, ne așteptăm să primim versiuni cu procesor Snapdragon 8 Gen 2 în Europa.

vivo X90 Pro va aduce cameră triplă, cu senzor principal de 50 MP (Sony IMX989), iar bateria sa are 4870 mAh. Telefonul se încarcă la 120W pe fir și la 50W wireless.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...