1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

Cele mai căutate mărci din lume care nu există în România

O companie internaţională specializată în cercetarea comportamentului de cumpărare al consumatorilor a realizat un top al celor mai căutate branduri la nivel internaţional. Multe dintre ele nu există în România, chiar dacă aparţin unor producători de talie mondială. 

16 mai, 2013 | ECONOMICA.net

 Kantar Worldpanel, companie internaţională specializată în cercetarea comportamentului de cumpărare al consumatorilor a realizat un clasament al celor mai dorite mărci la nivel internaţional, pe baza unor cercetări efectuate în 32 de ţări din lume. În fruntea clasamentului se află multe mărci care, deşi aparţin unor producători de talie mondială, nu pot fi achiziţionate din România.

 Astfel, pe poziţía a cincea în "Brand footprint global ranking" şi pe poziţia a doua în categoria sa figurează în clasammentul de anul acesta marca de săpun Lifebuoy. Produs de Unilever, săpunul care nu poate fi găsit pe rafturile magazinelor din România este folosit în medie de către o persoan de 7,8 ori pe an. 
 
Tot de la Univeler, pe poziţia a 14-a, a ajuns şi brandul de dero Surf, care nu este şi în portofoliul de produse din România al producătorului.  Următoarea poziţie este ocupată de brandul de răcoritoare Tang, produsă de Mondelez International, grupul din care face parte  Kraft Foods România. Pe plan local, putem găsi de la această companie produse precum prăjiturica Barni, biscuiţii Tuc sau Oreo ori ciocolata Poiana.
 
Pe primul loc în topul celor mai căutate 50 de branduri din lume este Coca-Cola, urmată de Colgate şi Nescafe.  
 
La categoria produselor alimentare, pe poziţia a cincea, există un alt brand care nu există în România (locul 21 în clasamentul general). Este vorba despre Bimbo, un brand din zona patiseriei produs de o companie spaniolă cu acelaşi nume, extrem de popular în America Latină.
 
De asemenea, pe locul doi în clasamentul celor mai căutate produse de igienă orală se situează pasta de dinţi Pepsodent, produsă de Unilever. Brandul şi-a câştigat popularitatea cu precădere în India, Filipine şi Indonezia. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO