1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Cele mai fiabile maşini în 2014. Unde se află modele Dacia - Raport Dekra

Rezultatele studiului DEKRA, pentru 2014, privind cele mai fiabile mașini, a adus un nou lider al clasamentului general, bazat pe rata de defecțiuni constatate, scrie Autoindustry.ro. Astfel, Mercedes-Benz B Class este oficial cel mai fiabil automobil din Europa, potrivit inspecțiilor periodice DEKRA. Mașinile românești au primit calificative sub media clasei din care fac parte.

24 mar, 2014 | Autoindustry

Raportul DEKRA (cea mai mare companie specializată în inspecții periodice din Germania și chiar din Europa) este diferit de cel făcut de TUV și împarte mașinile în nouă clase diferite, pe trei grupuri de kilometraj fiecare. Astfel, clasele au la rândul lor grupe până la 50.000 de km, între 50.000 și 100.000 și înter 100.000  și 150.000 km.

Automobilele sunt incluse în studiu numai dacă au fost inspectate cel puțin 1.000 de exemplare. De asemenea, o mașină trebuie să fie inspectată doi ani pentru a apărea în studiul DEKRA. Indicele de defecțiuni (DMI), scorul final al unei mașini, este, practic, diferența dintre procentajul mașinilor fără defecte (număr de mașini fără probleme la 100 de mașini) și cel al defecțiunilor grave (semnificative).

Defectele care sunt luate în calcul sunt cele apărute la sistemele importante ale vehiculului: Șasiu, direcție, motor, emisii, caroserie, habitaclu, frâne, electrice, electronice, lumini. Defecțiunile care țin de uzura unor componente (ștergătoare, cauciucuri etc.) nu sunt luate în considerare. De asemenea, defecțiunile produse de modificări aduse mașinii de proprietar nu sunt contorizate. DEKRA a realizat clasamentul 2014 pe baza a peste 15 milioane de inspecții periodice desfășurate în ultimii doi ani.

Începând din acest an, DEKRA a introdus și un sistem de evaluare, pentru a putea poziționa rezultatul unei mașini în context. Plecând de la ratingurile medii ale unei clase, sunt alcătuite trei segmente, ale clasamentului, egale. În funcția de plasarea unei mașini în treimea superioară, cea medie sau cea inferioară, ea va primi un semn grafic.

Mai multe informaţii despre raportul DEKRA pe Autoindustry.ro

Clasamentul celor mai buni indici individuali de fiabilitate (Cele mai fiabile mașini) este unul care cuprinde automobile din toate clasele și segmentele de kilometraj, singurul criteriu fiind rata de defecțiuni, dar pe o singură categorie de kilometraj. Anul acesta, pe primul loc s-a plasat Mercedes-Benz B Class, cu un DMI de 99,2, urmat de Volvo S60 (98,7) și Mercedes-Benz E Class (97,4).

Clasamentul general al tuturor claselor (indice raportat la toate clasele, cu o medie pe toate categoriile de kilometri) are un podium format din Mercedes-Benz E Class, Audi Q5 și Audi A5.

Mașinile românești

Dacia Logan este prezent în clasamentele DEKRA cu toate categoriile de kilometri. Are un calificativ (-), echivalent cu un rezultat mai slab decât 20% din clasa sa.

La categoria sub 50.000 km

Indicele de defecțiuni (procentul de mașini fără defecte) este de 78,2%, în timp ce media în clasa compactă este 90,8%. 11,2% din mașinile testate au avut defecțiuni ușoare, iar 10,6% au avut defecțiuni serioase.

REZULTATELE COMPLETE DEKRA 2014 aici

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO