Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Grecia

Plajele din Grecia își așteaptă anul acesta turiștii, iar companiile aeriene au introdus mai multe insule pe harta destinațiilor. Corfu, Rodos și Creta sunt doar o parte din insulele spre care puteți zbura vara aceasta cu avionul.
Andrada Ghira - sâm, 05 iun. 2021, 11:11
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Grecia

Odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie din mai multe țări europene, companiile aeriene vin cu noi destinații în încercarea de a-i atrage pe turiștii români. Astfel că, după mai bine de un an de pauză, turiștii pot alege să facă plajă și alte țări.

Economica.net a efectuat mai multe simulări de prețuri ale biletelor de avion pentru rutele din Grecia, oferite de cinci companii aeriene:  Wizz Air, TAROM, Blue Air, Ryanair și Animawings. Companiille au introdus mai multe rute spre destinații din insulele grecești, așa că aveți de unde alege, dacă nu apelați la serviciile unei agenții de turism și luați în calcul cazarea prin intermediul platformelor online.

Pentru efectuarea simulărilor au fost luate în considerare perioade apropiate, din lunile iulie și august. De asemenea, vă prezentăm prețurile la biletele de avion care au inclus doar un bagaj mic, de mână, fără unul la cală de 20, respectiv 23 de kg, în funcție de compania aeriană, dar și cea mai ieftină variantă cu bagaj de cală. Atunci când menționăm „bilet fără bagaj” sau „bilet basic”, facem referire la bilet cu un bagaj mic, ce poate cântări maximum 8 kg și care poate nu este suficient pentru o vacanță la plajă. Nu au fost luate în calcul zborurile spre Atena, ci doar spre insule.

Corfu

Spre Corfu oferă zboruri Wizz Air, Ryanair și Animawings, compania fondată de Cristian Pandele, proprietarul agenției de turism Christian Tour.

Un bilet de avion la Ryanair în august costă 185 de euro pentru cel cu un bagaj mic în cabină, iar pentru cel care inlcude și un bagaj de cală de 20 de kg, prețul este de 250 de euro.

135 de euro costă biletul care include doar un bagaj mic la Wizz Air, în timp ce un bilet cu două bagaje în cabină și unul de 20 de kg la cală, din următoarea categorie de preț, costă 278 de euro.

La Animawings cel mai ieftin bilet pentru perioada 12-19 iulie costă 172 de euro, iar cel cu bagaj de cală inclus costă 190 de euro. Pentru perioada 2-9 august, tariful este de 162 de euro pentru cel mai ieftin bilet și de 180 de euro pentru cel cu bagaj. 

Creta: Heraklion și Chania 

Animawings, Wizz Air și Blue Air oferă zboruri spre Heraklion, în timp ce Ryanair aterizează la Chania.

228 de euro este prețul unui bilet basic spre Heraklion la Animawings, iar cel cu bagaj de cală inclus costă 246 de euro. Pentru perioada 11-18 august, prețul este de 218 pentru un bilet basic și de 236 de euro pentru unul cu bagaj inclus.

Pentru perioada 2-9 iulie, un bilet basic la Wizz Air costă 220 de euro, iar unul ce include bagaj la cală este de 377 de euro. Pentru 9-16 august prețurile sunt un pic mai mari: 234 de euro pentru un bilet basic și 391 de euro pentru unul cu bagaj inclus.

Tot pentru Heraklion, tarifele Blue Air sunt duble față de cele ale Wizz: 610 euro pentru un bilet basic și 689 euro pentru unul cu bagaj inclus pentru perioada 3-10 iulie. Tot tarife mari sunt și pentru 10-17 august: 569 de euro pentru un bilet basic și 648 de euro pentru unul cu bagaj.

Biletele oferite de Ryanair spre Chania sunt la prețul de 194 de euro pentru cele basic și 258 de euro pentru cele cu bagaj, pentru perioada 4-11 iulie. Pentru august tarifele sunt ceva mai mari: 334 de euro și 407 euro pentru biletul cu bagaj inclus.

Mykonos

Spre frumoasa insulă Mykonos zboară doar Wizz Air și Blue Air, iar prețurile la bilete sunt similare. Pentru perioada 2-9 iulie, un bilet basic la Wizz costă 171 de euro, în timp ce unul cu bagaj inlcus costă 321 de euro. Pentru perioada 3-10 iulie Blue Air are tarifele: 180 de euro pentru biletul basic și 258 pentru cel cu bagaj.

Pentru luna august, prețurile sunt mai mari. La Wizz sunt de 381 euro cel basic și 505 euro cel cu bagaj, iar la Blue Air este de 240 de euro cel basic și 318 euro cel cu bagaj.

Rodos

Trei companii aeriene zboară spre Rodos. Pentru perioada 18-25 iulie, cele mai mici prețuri le are WIzz Air: 161 de euro pentru bilet fără bagaj și 308 pentru cel cu bagaj, în timp ce la Blue Air prețurile sunt de 254 euro pentru bilet fără bagaj și 333 pentru cel cu bagaj la cală.

La Animawings, prețul pentru perioada 14-21 iulie este de 255 de euro cel basic, și 273 cel cu bagaj.

În august, tarifele cresc ușor în funcție de companie. Pentru perioada 15-22 august, tot Wizz Air are prețuri mai mici: 200 de euro pentru bilet fără bagaj și 346 pentru cel cu bagaj.

La Blue Air, tarifele sunt de 335 de euro pentru biletul fără bagaj și 414 euro pentru cel cu bagaj.

Animawings are prețuri de 235 de euro pentru biletul fără bagaj și 253 de euro pentru cel cu bagaj în perioada 18-25 august.

Zakynthos

Cel mai ieftin bilet fără bagaj pentru luna iulie este la Animawing, de 242 de euro, iar cel cu bagaj costă 260 de euro. Aceleași tarife sunt și pentru luna august, reiese din simulările noastre.

La Blue Air tarifele sunt destul de mari: 550 de euro costă în iulie biletul fără bagaj, și 628 de euro cel care include bagajul. Pentru august, prețurile sunt mai mari: 580 de euro pentru biletul fără bagaj și 658 de euro pentru cel cu bagaj.

Salonic

TAROM  nu concurează cu niciun operator low-cost. Compania de stat oferă zboruri spre Salonic, unde cel mai mic preț este de 325 de euro, care include și bagajul de cală de 23 de kg. Pentru perioada  6-13 august, prețul biletului este de 195 de euro.

Santorini

Doar Wizz Air zboară spre Santorini, iar prețurile pentru iunie sunt de 172 de euro pentru un bilet fără bagaj și de 290 de euro pentru unul cu bagaj de cală inclus. În perioada 21-28 august, prețul unui bilet fără bagaj este de 125 de euro, iar unul cu bagaj costă 290 de euro.

Fotografie de  CALIN STAN pe Unsplash

Te-ar mai putea interesa și
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe măsură ce organismele de reglementare vor să întrerupă legăturile......
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...