Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania

Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care sunt cele mai ieftine bilete de avion către plajele din Spania.
Andrada Ghira - sâm, 12 iun. 2021, 12:44
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania

Economica.net a efectuat mai multe simulări de prețuri ale biletelor de avion pentru rutele din Spania, oferite de cinci companii aeriene:  Wizz Air, TAROM, Blue Air, Ryanair și Animawings.

Pentru efectuarea simulărilor vineri, 11 iunie, au fost luate în considerare perioade apropiate, din lunile iulie și august. De asemenea, vă prezentăm prețurile la biletele de avion care au inclus doar un bagaj mic, de mână, fără unul la cală de 20, respectiv 23 de kg, în funcție de compania aeriană, dar și cea mai ieftină variantă cu bagaj de cală. Atunci când menționăm „bilet fără bagaj” sau „bilet basic”, facem referire la bilet cu un bagaj mic, ce poate cântări maximum 8 kg și care poate nu este suficient pentru o vacanță la plajă. Au fost luate în calcul zborurile spre destinații unde există plaje. De asemenea, prețurile pot diferi dacă între timp companiile aplică reduceri sau schimbă tarifele. Prețurile sunt exprimate în euro, pentru un bilet dus-întors.

Cel mai ieftine bilete: Valencia

Cel mai ieftine bilete de avion pentru plajele din Spania l-am identificat spre Valencia. Trei companii aeriene oferă zboruri spre orașul spaniol, iar cele mai mici tarife le-am regăsit la Animawings. 142 de euro costă un bilet basic în perioada 24-31 iulie, iar unul care are bagaj inclus, costă 156 de euro. Pentru luna august, prețurile sunt similare: 149 de euro pentru unul basic și 163 de euro pentru cel cu bagaj.

Tarife puțin mai mari sunt la Blue Air, unde pentru 10-17 iulie prețul pentru bilet fără bagaj la cală este de 158 de euro, iar cel cu bagaj la cală costă 273 de euro. Pentru luna august, prețul pentru biletul basic este de 112 euro, iar pentru cel cu bagaj este de 304 euro.

La Wizz Air prețurile sunt mai mari: 185 de euro pentru un bilet basic în iulie, și 331 de euro pentru biletul cu bagaj. În perioada 14-21 august, prețul este de 235 pentru cel basic, și de 382 euro pentru cel cu bagaj la cală inclus.

Plajă la Barcelona

Dacă v-a fost dor de plimbări și vreți să faceți și plajă, puteți alege Barcelona. Wizz Air, Blue Air și TAROM sunt companiile care zboară spre frumosul oraș. La TAROM, cel mai mic tarif include și bagajul la cală. Astfel că, pentru luna iulie, un bilet costă 305 euro, iar pentru perioada 8-15 august, prețul este de 273 de euro.

La Wizz Air, biletul fără bagaj în iulie costă 222 de euro, iar cel cu bagaj 385 de euro. Pentru august, tarifele sunt similare: 197 de euro pentru un bilet basic, și 380 de euro pentru cel cu bagaj inlcus.

Pentru perioada 11-18 iulie, prețul pentru un bilet basic la Blue Air este de 297 de euro, iar pentru unul cu bagaj este de 413 euro. Mai ieftine sunt biletele pentru luna august, atunci când un bilet fără bagaj costă 215 euro, iar unul cu bagaj inclus costă 330 de euro.

Palma de Mallorca

Tot trei companii aeriene se bat pentru a atrage turiști. TAROM însă are cele mai mari prețuri. Prețurile oferite de compania națională pentru un bilet de avion, ce are inlcus și bagajul sunt de 369 de euro, atât pentru iulie, cât și pentru august.

La companiile low-cost, un bilet cu bagaj inclus costă mai puțin. Spre exemplu, la Wizz Air prețul este de 340 de euro în iulie și 311 euro în august, în timp ce la Ryanair se găsesc bilete la 267 de euro pentru iulie, și 320 pentru august.

Biletele la Wizz Air care nu includ bagaj la cală costă pentru iulie 191 de euro, iar pentru august 161 de euro. La Ryanair, prețurile sunt de 171 în iulie, și 223 în august.

Malaga

Trecem ceva mai la sud și ajungem în Malaga, un alt oraș potrivit pentru o vacanță atât la mare, dar care să ofere și atracții turistice. Doar Wizz Air și Blue Air oferă zboruri pentru acest oraș spaniol.

Pentru iulie, prețul unui bilet basic este de 260 de euro la Wizz, iar unul cu bagaj costă 418 euro. Pentru august, tarifele sunt mai mici: 224 de euro pentru un bilet fără bagaj și 395 euro pentru unul cu bagaj la cală.

La Blue Air, diferențele între bilete nu sunt foarte mari. Pentru perioada 10-17 iulie, trebuie să plătiți 276 de euro pentru un bilet basic și 392 de euro pentru unul cu bagaj la cală. În august, tariful pentru un bilet fără bagaj este de 298 de euro, iar pentru unul cu bagaj este de 413 euro.

Tenerife

Pentru o călătorie cu avionul până în Tenerife trebuie să scoateți mai mulți bani din buzunar, și asta pentru că distanța este considerabil mai mare. Animawings oferă însă cele mai mici prețuri, comparativ cu Wizz Air, acestea fiind și singurele companii care oferă zboruri spre insulă.

Pentru iulie, am găsit pe site-ul Animawings un tarif de 284 de euro pentru un bilet basic și 298 de euro pentru unul cu bagaj  inclus, iar pentru luna august, prețurile sunt de 310 euro pentru un bilet basic și 324 de euro pentru cel cu bagaj.

La Wizz Air, tarifele sunt de 366 de euro pentru un bilet basic în perioada 9-16 iulie, și de 593 de euro pentru cel cu bagaj inclus. Și prentru august prețurile sunt mari: 348 de euro pentru un bielt fără bagaj la cală și 575 de euro pentru unul cu bagaj.

Alicante, Castellon și Santander

Spre aceste destinații doar Wizz Air oferă zboruri. 200 de euro costă biletul fără bagaj spre Alicante (foto) în iulie, și 340 cel cu bagaj. Pentru august, prețurile sunt mai mari: 258 de euro pentru biletul fără bagaj și 385 de euro.

Un bilet fără bagaj spre Castellon în iulie costă 171 de euro, iar unul cu bagaj costă 262 de euro. Pentru august, tarifele sunt puțin mai mari: 187 de euro pentru bilet simplu și 278 de euro pentru cel cu bagaj la cală inclus.

În ceea ce privește Santander, o destinație aflată în nordul Spaniei, în apropiere de Bilbao, site-ul de rezervări al Wizz Air arată că locurile sunt epuizate. Pentru august, un bilet fără bagaj costă 235 de euro, iar unul cu bagaj este de 354 de euro.

Fotografie de Julian Dik pe Unsplash

Te-ar mai putea interesa și
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor american
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor ...
Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO, va începe, în aprilie, lucrările de ansamblare a unei linii de......
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ...
Premierul Armeniei: Zonele disputate trebuie returnate Azerbaidjanului, altfel va urma un război – TASS
Premierul Armeniei: Zonele disputate trebuie returnate Azerbaidjanului, altfel va urma un război – TASS
Premierul armean Nikol Paşinian a avertizat că Armenia s-ar putea confrunta cu un război cu Azerbaidjanul dacă nu va ...
Unilever renunţă la afacerile cu îngheţată şi desfiinţează 7.500 de posturi la nivel mondial
Unilever renunţă la afacerile cu îngheţată şi desfiinţează 7.500 de posturi la nivel mondial
Gigantul din domeniul bunurilor de larg consum Unilever a anunţat marţi că intenţionează să transforme operaţiunile ...