Cele mai importante gadgeturi lansate în 2011

Anul 2011 a fost unul important în dezvoltarea segmentului de tablete PC şi lansarea de către marii producători de computere a segmentului de notebook-uri foarte subţiri, denumite ultrabook.
laurentiu.matache - vin, 23 dec. 2011, 09:52

Tableta, un device must have

În România au fost lansate anul acesta câteva zeci de modele de tablete PC, dar niciunele nu au reuşit să rivalizeze în adevăratul sens al cuvântului cu iPad-ul celor de la Apple sau cu Galaxy Tab-ul celor de la Samsung.

Potrivit jucătorilor, piaţa românească a tabletelor PC s-a ridicat anul acesta la 60.000 de unităţi, iar pentru anul viitor se aşteptă o triplare a vânzărilor.

Cele mai importante modele lansate în 2011 au fost Apple iPad 2, Samsung  Galaxy Tab 10.1, Acer Iconia, Motorola Xoom şi BlackBerry PlayBook.

Anul acesta majoritatea modelelor au fost dotate cu procesoare dual-core, care au putut rivaliza cu netbook-urile, un segment care va apune înainte de vreme.

În 2012, tabletele PC vor fi dotate cu procesoare quad-core, care vor rivaliza notebook-urile, ecrane ce vor depăşi 11 inch care vor permite redarea în condiţii mult mai bune a filmelor full HD.

Galaxy S2 a dominat piaţa smartphone-urilor

În ceea ce priveşte sectorul smartphone, cota acestora pe piaţa românească a atins 20% din totalul terminalelor vândute în 2011.

Cele mai importante modele lansate anul acesta au fost Samsung Galaxy S2, iPhone 4S, Galaxy Nexus, BlackBerry Bold 9900, HTC Sensation şi Nokia N9.

Modelul cu cel mai mare succes, conform studiilor de piaţă din România, a fost Galaxy S2 al celor de la Samsung, terminal pe care mizează şi magazinele online pentru acest Crăciun.

Dezamăgirea cea mare a venit pentru fanii iPhone, care au aşteptat cu sufletul la gură lansarea iPhone 5, iar Apple le-a adus în schimb 4S, un model puţin mai optimizat faţă de iPhone 4.

Producătorii de PC-uri au descoperit ultrabook-urile

După ce Apple a lansat în urmă cu aproape patru ani primul notebook care poate intra într-un plic A4, producătorii de PC-uri au  lansat anul acesta un nou segment, ultrabook-ul.

Aceste dispozitive sunt  foarte uşoare, subţiri şi sunt dotate cu hard disk-uri mult mai rapide ce permit încărcarea sistemului de operare foarte repede.

Modele ultrabook lansate anul acesta au fost Acer S3, Asus Zenbook, HP Folio şi noua generaţie de Apple Macbook Air.

Te-ar mai putea interesa și
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Compania Naţională Loteria Română va lansa o serie de 1.000.000 de lozuri în campania TEAM Romania, iar 30% din sumele încasate se constituie venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român,......
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a oprit” în orașul luxului
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a ...
Precipitații abundente, furtuni și inundații pe scară largă au lovit sud-vestul Asiei, în special Emiratele Arabe Unite, ...
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu sunt autentice sau că se face vânzare sub presiune
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu ...
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) derulează în această perioadă o actiune de verificare ...
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Metodologia de acordare a gradaţiei de merit - sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial, a anunţat marţi ministrul ...