1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Top cele mai jucate jocuri din România

Numărul de români care se joacă cel puţin 2 – 3 ore pe săptămână este de 3 milioane, iar cel mai jucate jocuri de pe piaţă sunt Counter Strike şi Dota, care urmează  urmează practic tendinţa de pe pieţele din Europa de Est.

24 noi, 2012 | Laurentiu Matache | ECONOMICA.net

“Un factor important în dezvoltarea pieţei de gaming este ca numărul de utilizatori la internet să crească semnificativ. Estimările actuale se ridică la 7-9 milioane de conexiuni. Când vom ajunge la 15 milioane de conexiuni în România, numarul utilizatorilor care se vor juca se va situa cu siguranţă la 7-8 milioane. La ora actuală potrivit estimărilor noastre sunt aproximativ 3 milioane de români care se joacă cel puţin o oră, două pe săptămână”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Silviu Stroie, director general al ComputerGames.ro.  

Potrivit acestuia, piaţa de gaming poate să crească semnificativ influenţată de  creşterea numărului de tablete şi smartphone-uri . Aproximativ 60% dintre utilizatorii acestor dispozitive se joacă.

ComputerGames.ro s-a situat anul trecut pe locul patru în ceea ce priveşte cifra de afaceri, iar pentru anul acesta vizează prima poziţie pe piaţa de gaming.

“Dacă anul 2012 a fost un an fantastic pentru noi după ce am preluat cota de piaţă a retailerilor care au dispărut. Pentru anul viitor sperăm ca majoritatea jucătorilor să îşi cumpere jocurile în format digital”, a mai spus Stroie.

Potrvit acestua, piaţa de gaming s-a mutat online.  În general piaţa de gaming s-a transformat, majoritatea titlurilor devin free to play, iar pe măsură ce avansezi în joc ai nevoie de anumite lucruri sau monedă virtuală pe care trebuie să o cumperi. Practic retailul românesc de gaming aproape a murit, mai sunt doar câteva titluri pentru PC-uri sau console care reuşesc să vândă” a spus Stroie.

Un material amplu despre piaţa românească de gaming în regăsiţi vineri la ora 19:55 într-o nouă ediţie  a emisiunii Smart IT.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO