Top cele mai jucate jocuri din România

Numărul de români care se joacă cel puţin 2 – 3 ore pe săptămână este de 3 milioane, iar cel mai jucate jocuri de pe piaţă sunt Counter Strike şi Dota, care urmează  urmează practic tendinţa de pe pieţele din Europa de Est.
laurentiu.matache - vin, 23 nov. 2012, 22:05
Top cele mai jucate jocuri din România

“Un factor important în dezvoltarea pieţei de gaming este ca numărul de utilizatori la internet să crească semnificativ. Estimările actuale se ridică la 7-9 milioane de conexiuni. Când vom ajunge la 15 milioane de conexiuni în România, numarul utilizatorilor care se vor juca se va situa cu siguranţă la 7-8 milioane. La ora actuală potrivit estimărilor noastre sunt aproximativ 3 milioane de români care se joacă cel puţin o oră, două pe săptămână”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Silviu Stroie, director general al ComputerGames.ro.  

Potrivit acestuia, piaţa de gaming poate să crească semnificativ influenţată de  creşterea numărului de tablete şi smartphone-uri . Aproximativ 60% dintre utilizatorii acestor dispozitive se joacă.

ComputerGames.ro s-a situat anul trecut pe locul patru în ceea ce priveşte cifra de afaceri, iar pentru anul acesta vizează prima poziţie pe piaţa de gaming.

“Dacă anul 2012 a fost un an fantastic pentru noi după ce am preluat cota de piaţă a retailerilor care au dispărut. Pentru anul viitor sperăm ca majoritatea jucătorilor să îşi cumpere jocurile în format digital”, a mai spus Stroie.

Potrvit acestua, piaţa de gaming s-a mutat online.  În general piaţa de gaming s-a transformat, majoritatea titlurilor devin free to play, iar pe măsură ce avansezi în joc ai nevoie de anumite lucruri sau monedă virtuală pe care trebuie să o cumperi. Practic retailul românesc de gaming aproape a murit, mai sunt doar câteva titluri pentru PC-uri sau console care reuşesc să vândă” a spus Stroie.

Un material amplu despre piaţa românească de gaming în regăsiţi vineri la ora 19:55 într-o nouă ediţie  a emisiunii Smart IT.

Te-ar mai putea interesa și
UEFA va distribui 331 de milioane de euro echipelor participante la Campionarul European din 2024
UEFA va distribui 331 de milioane de euro echipelor participante la Campionarul European din 2024
UEFA va distribui în total 331 de milioane de euro selecţionatelor participante la Campionatul European din Germania - EURO 2024, a anunţat sâmbătă forul fotbalistic continental, citat de......
Iohannis: România va investi 2,5 miliarde de euro până în 2027 în diversificarea energetică a județelor dependente de industrii intensive în carbon
Iohannis: România va investi 2,5 miliarde de euro până în 2027 în diversificarea energetică a județelor dependente ...
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că, până în 2027, România va investi 2,5 miliarde de euro din Fondul ...
COP28: Kamala Harris anunță că SUA vor vărsa 3 miliarde de dolari în Fondul verde pentru climă
COP28: Kamala Harris anunță că SUA vor vărsa 3 miliarde de dolari în Fondul verde pentru climă
Vicepreşedintele american Kamala Harris a anunţat sâmbătă, la COP28 în Dubai, o contribuţie de 3 miliarde de dolari ...
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat intrarea celor trei state într-o confederație
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat intrarea celor trei state într-o confederație
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat vineri crearea unei confederaţii cu ambiţia de a realiza ...