Top cele mai jucate jocuri din România

Numărul de români care se joacă cel puţin 2 – 3 ore pe săptămână este de 3 milioane, iar cel mai jucate jocuri de pe piaţă sunt Counter Strike şi Dota, care urmează  urmează practic tendinţa de pe pieţele din Europa de Est.
laurentiu.matache - vin, 23 nov. 2012, 22:05
Top cele mai jucate jocuri din România

“Un factor important în dezvoltarea pieţei de gaming este ca numărul de utilizatori la internet să crească semnificativ. Estimările actuale se ridică la 7-9 milioane de conexiuni. Când vom ajunge la 15 milioane de conexiuni în România, numarul utilizatorilor care se vor juca se va situa cu siguranţă la 7-8 milioane. La ora actuală potrivit estimărilor noastre sunt aproximativ 3 milioane de români care se joacă cel puţin o oră, două pe săptămână”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Silviu Stroie, director general al ComputerGames.ro.  

Potrivit acestuia, piaţa de gaming poate să crească semnificativ influenţată de  creşterea numărului de tablete şi smartphone-uri . Aproximativ 60% dintre utilizatorii acestor dispozitive se joacă.

ComputerGames.ro s-a situat anul trecut pe locul patru în ceea ce priveşte cifra de afaceri, iar pentru anul acesta vizează prima poziţie pe piaţa de gaming.

“Dacă anul 2012 a fost un an fantastic pentru noi după ce am preluat cota de piaţă a retailerilor care au dispărut. Pentru anul viitor sperăm ca majoritatea jucătorilor să îşi cumpere jocurile în format digital”, a mai spus Stroie.

Potrvit acestua, piaţa de gaming s-a mutat online.  În general piaţa de gaming s-a transformat, majoritatea titlurilor devin free to play, iar pe măsură ce avansezi în joc ai nevoie de anumite lucruri sau monedă virtuală pe care trebuie să o cumperi. Practic retailul românesc de gaming aproape a murit, mai sunt doar câteva titluri pentru PC-uri sau console care reuşesc să vândă” a spus Stroie.

Un material amplu despre piaţa românească de gaming în regăsiţi vineri la ora 19:55 într-o nouă ediţie  a emisiunii Smart IT.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, anunță că a schimbat modul de derulare a proiectelor de acest fel....
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Joe Biden a decis ca trupele americane să rămână în Afganistan dincolo de data de 1 mai prevăzută într-un acord cu ...
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial de azi un Ordin care schimbă regulile pe baza cărora orașele ...