Georgescu, Novomatic: „Peste un milion de români au pariat la Cupa Mondială. Cel mai mare câştig l-a „oferit” meciul Belgia-Anglia-30.000 de lei”

Valentin Adrian Georgescu, CEO Novomatic Romania, care deţine şi casele de pariuri sportive Tip&Cash, ne-a declarat că până acum cel mai mare bilet câştigător s-a bazat pe rezultatul meciului Anglia versus Belgia, dar că, din cauza surprizelor oferite de rezultatele meciurilor de fotbal de la campionatul mondial, câştigurile foarte mari nu au fost atinse de către clienţi. Totuşi, acesta a arătat că peste un milion de români au pariat pe această competiţie şi că, rezultatele finale le vom avea abia după închiderea campionatului.
Gabriela Ţinteanu - sâm, 07 iul. 2018, 07:23
Georgescu, Novomatic:

„Pe perioada verii mai toate campionatele interne de fotbal se află în pauză competiţională. Evident, în lunile iunie-iulie ale acestui an, atracţia principală pentru toţi pariorii din România (şi nu numai) este reprezentată de Campionatul Mondial 2018. Având în vedere că nu există parior din România care să nu fi emis cel puţin un pariu, pe unul sau mai multe evenimente din cadrul CM 2018, putem spune, aproximând, că peste 1 milion de români au pariat pe această competiţie”, a declarat Valentin Adrian Georgescu, CEO Novomatic România, din care fac parte şi casele de pariuri Tip&Cash, una dintre cele mai importante case de pariuri sportive. Valentin Georgescu a arătat că în comparaţie cu perioada iunie-iulie a celorlalţi ani, perioada iunie-iulie 2018, în care se desfăşoară Campionatul Mondial de Fotbal, creşterea încasărilor este de aproximativ 60-70%. În ceilalţi ani însă, în perioada verii nu exista Campionatul Mondial de Fotbal, care are loc o dată la patru ani.

Cele mai mari şi mai multe pariuri au fost înregistrate chiar la debutul Campionatului Mondial. „Pe meciul de deschidere dintre ţara gazdă, Rusia şi Arabia Saudită au fost înregistrate încasări foarte mari, ajungându-se la sume de 20.000-30.000 de lei din partea unui singur parior. Motivul, credem noi, ar fi atât entuziasmul cu care a fost aşteptat startul acestei competiţii, cât şi certitudinea că echipa gazdă Rusia va începe cu dreptul aventura spre câştigarea Cupei. „, precizează Valentin Georgescu.

Ironia face ca, cele mai mari sume pariate să corespundă cu cel mai mare câşti obţinut până acum. Astfel, dacă meciul Rusia – Arabia Saudită a adus pariuri de 20.000-30.000 de lei ca valoare, cel mai mare câştig obţinut de un parior sportive a fost adus de meciul Anglia versus Belgia. Datorită faptului că a fost o surpriză eliminarea Angliei din competiţiei şi câştigarea reprizei de către selecţionata Belgiei, cota pariurilor a crescut la 3.30 şi a adus un bilet câştigător de aproximativ 30.000 de lei. Până în prezent acesta este cea mai mare valoare a unui bilet câştiător. „Având în vedere că au fost foarte multe surprize la acest CM 2018, biletele cu multe evenimente, implicit câştiguri estimate foarte mari, nu au fost atinse de către client”, precizează Georgescu.

Valentin Georgescu precizează că pentru industria pariurilor sportive acest campionat mondial de fotbal a fost unul dintre cele mai bune. „Făcând o analiză a rezultatelor, până în acest moment putem afirma că acest Campionat Mondial 2018 a adus un profit considerabil tuturor operatorilor de pariuri în cotă fixă din România”, a declarat Valentin Georgescu.

Grupul de companii NOVOMATIC activează pe piața românească de aproximqativ 28 de ani iar astăzi operează aproximativ 2.500 de posturi de joc la echipamente electronice și 340 terminale de pariuri, în mai mult de 200 de săli de jocuri de noroc ADMIRAL sau partenere și agenţii de pariuri TIP&CASH, din întreaga țară. De asemenea, grupul închiriază mai mult de 2.600 de echipamente de jocuri de noroc pentru terți și operează în parteneriat cu Compania Națională Loteria Română S.A. în jur de 5.100 de terminale de videoloterie (VLT), în aproximativ 1400 de locații.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Răscumpărările de acțiuni de către companii, la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani
Răscumpărările de acțiuni de către companii, la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani
Companiile din întreaga lume îşi recompensează cu generozitate acţionarii prin răscumpărări semnificative de acţiuni ...
Irlanda va primi un ajutor european de 920 de milioane de euro pentru a contracara efectele Brexit
Irlanda va primi un ajutor european de 920 de milioane de euro pentru a contracara efectele Brexit
Irlanda va primi 920 de milioane de euro dintr-un fond UE pentru a atenua impactul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană ...
EMA a autorizat administrarea medicamentului Tocilizumab pacieților cu forme severe de COVID-19
EMA a autorizat administrarea medicamentului Tocilizumab pacieților cu forme severe de COVID-19
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat luni extinderea utilizării medicamentului RoActemra (Tocilizumab), ...