Cele mai multe dintre abonamentele pentru Festivalul „George Enescu”, vândute în numai câteva ore

Abonamentele pentru seriile "Recitaluri şi Concerte Camerale" şi "Concertele de la Miezul Nopţii", precum şi abonamentele pentru pensionari şi elevi (categoria a IV-a) la seria "Mari Orchestre ale Lumii" din cadrul Festivalului "George Enescu" 2013 au fost epuizate, anunţă organizatorii.
Economica.net - mar, 15 ian. 2013, 20:46
Cele mai multe dintre abonamentele pentru Festivalul

În mai puţin de o oră de la punerea lor în vânzare de către Eventim, abonamentele pentru seriile „Recitaluri şi Concerte Camerale” şi „Concertele de la Miezul Nopţii”, precum şi cele pentru pensionari şi elevi (categoria a IV-a) la seria „Mari Orchestre ale Lumii” au fost epuizate, în timp ce pentru seria „Mari Orchestre ale Lumii” rămăseseră, marţi, la ora 14.00, mai puţin de 200.

Potrivit organizatorilor, cele mai multe dintre abonamente au fost vândute online, o parte dintre cumpărători aflându-se în străinătate.

În prezent, se mai află în vânzare abonamente de tip A – seria „Mari Orchestre ale Lumii” cuprinde 29 de concerte, care vor avea loc la Sala Mare a Palatului. Preţurile abonamentelor diferă în funcţie de aşezarea în sala de spectacol: categoria I – 1.500 de lei , categoria a II-a – 1.300 de lei , categoria a III-a – 700 de lei. Mai sunt disponibile şi abonamente de tip D – seria „Enescu şi contemporanii săi” cuprinde 7 concerte, care vor avea loc la Ateneul Român şi Sala Mică a Palatului. Preţurile abonamentelor diferă în funcţie de aşezarea în sală: categoria I – 150 de lei , Categoria a II-a – 110 de lei. De asemenea, sunt disponibile abonamente de tip E – seria „Muzica Secolului XXI – Workshop” cuprinde 7 concerte, care vor avea loc la Ateneul Român şi Sala Mică a Palatului. Preţurile abonamentelor diferă în funcţie de aşezarea în sală: categoria I – 150 de lei , categoria a II-a – 110 de lei.

Aceste abonamente pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Eventim, dar şi online, prin www.eventim.ro.

Organizatorii anunţă că, pe 15 aprilie, vor fi puse în vânzare biletele individuale la spectacole, atât online, cât şi în reţeaua de magazine Eventim.

Potrivit site-ului oficial al Festivalului Internaţional „George Enescu”, preţurile biletelor în funcţie de categorii şi de serii sunt: „Mari Orchestre ale Lumii” – categoria I ( 75 – 80 lei), categoria a II-a (60 – 75 de lei), categoria a III-a (50 – 65 de lei), categoria a IV-a (40 – 45 de lei); seria „Spectacole de Operă şi Balet” – categoria I (80 de lei), categoria a II-a (65 de lei); seria „Recitaluri şi Concerte Camerale” – categoria I (80 de lei), categoria a II-a (70 de lei); seria „Muzica Secolului XXI” – categoria I (15 – 30 de lei), categoria a II-a (10 – 20 de lei); seria „Enescu şi Contemporanii Săi” – categoria I (30 de lei), categoria a II-a (20 de lei); seria „Concertele de la Miezul Nopţii” – categoria I (60 – 80 de lei), categoria a II-a (50 – 70 de lei).

La recitalurile şi concertele organizate în cadrul Concursului Internaţional „George Enescu” accesul este gratuit şi se face în limita locurilor disponibile. Au prioritate posesorii abonamentelor de tip A şi B.

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului „George Enescu” – a X-a după Revoluţia din 1989 – va găzdui peste 150 de evenimente, dintre care şase concerte de muzică românească, 14 recitaluri şi concerte camerale, 14 mari orchestre cu 28 de concerte, 21 de ansambluri orchestrale şi camerale, opt concerte „Enescu şi contemporanii săi”, patru spectacole de operă, două spectacole de balet, 48 de concerte în cadrul concursului internaţional şi manifestări în Piaţa Festivalului. Nu vor lipsi din evenimentul de anul acesta nici expoziţiile de artă plastică „E-Bienale”, aflate la cea de-a doua ediţie, şi nici simpozionul de muzicologie, organizat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Având în vedere succesul celei mai recente ediţii, va fi continuată şi anul acesta seria dedicată muzicii contemporane, „Muzica secolului XXI”, ce va reuni lucrările unor compozitori contemporani români şi străini. Lucrările vor fi prezentate de formaţii şi solişti din România şi din străinătate.

Ca şi la ediţia din 2011, în cadrul festivalului va fi organizat un workshop al tinerilor compozitori, masteranzi şi doctoranzi ai universităţilor de profil din ţară.

Totodată, printre formaţiile şi artiştii care au confirmat participarea la cea de-a XXI-ediţie a festivalului „George Enescu” se numără Royal Concertgebouw Amsterdam, Maris Jansons, Staatskapelle Berlin, Daniel Barenboim, Orchestra dell’Accademia Santa Cecilia di Roma, Antonio Pappano, Orchestre de Paris, Name Jarvi – London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski – Pittsburgh Symphony Orchestra, Radio Berlin, Marek Janowski (cu prezentarea tetralogiei wagneriene), Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Sakari Oramo – Münchner Philharmoniker, Semyon Bychkov – Saint martin in the Fields, Sir Neville Marriner, Evgeny Kissin, Murray Perahia, Pinchas Zukerman – Orchestra Naţională Rusă, Mikhail Pletnev, Fazil Say, Truls Mørk.

Alături de aceştia, pe scena Festivalului „Enescu” vor mai susţine concerte Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Filarmonica „George Enescu”, Filarmonicile din Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, Opera Naţională Bucureşti şi Orchestra Naţională de Tineret.

Actorul John Malkovich va fi prezent la Festivalul Enescu cu proiectul „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer”, pe care îl va prezenta la Bucureşti.

La Bucureşti, spectacolele se vor desfăşura la Sala Mare a Palatului – a cărei acustică mult controversată ar putea fi îmbunătăţită -, Ateneul Român, Opera Naţională din Bucureşti, Aula Muzeului Naţional de Artă, Sala „Mihail Jora” a Societăţii Române de Radiodifuziune şi în Piaţa Festivalului.

De asemenea, concerte vor fi organizate, tot în cadrul Festivalului „George Enescu”, la Arad, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Dorohoi, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

Ediţia de anul acesta a Concursului Internaţional „George Enescu” a fost extinsă cu o nouă secţiune, în urma discuţiilor avute cu specialişti şi cu participanţi la ediţii anterioare. De asemenea, cele cinci secţiuni ale competiţiei – canto (Voci Wagneriene), pian, vioară, violoncel şi compoziţie – se vor desfăşura între 1 şi 27 septembrie.

Festivalul „George Enescu” este organizat de Artexim, o instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, în colaborare cu Fundaţia Art Production.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...