Cele mai multe locuri de muncă disponibile în primul trimestru pe eJobs – în magazine şi call center

În primele trei luni ale acestui an, magazinele, centrele de servicii, domeniul auto, farmaciile şi băncile au pus la bătaie cele mai multe locuri de muncă pe eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România. 
Economica.net - joi, 30 mart. 2017, 08:43
Cele mai multe locuri de muncă disponibile în primul trimestru pe eJobs - în magazine şi call center

Cei mai mari 50 de angajatori din piaţa locală, în funcţie de numărul de locuri de muncă vacante, au recrutat în total aproape 5.600 de angajaţi pe site-ul eJobs, în primul trimestru din 2017. 

Astfel, românii aflaţi în căutarea unui nou loc de muncă în primele trei luni ale acestui an au avut la dispoziție aproximativ 700 de locuri de muncă în companiile de retail clasate în topul primilor 50 cei mai activi angajatori pe eJobs, cele mai multe poziţii fiind deschise în cadrul Lidl (347 de locuri de muncă), Profi (111 locuri de muncă), Kaufland (79 locuri de muncă) şi Mega Image (78 de locuri de muncă).

Companiile din retail au strâns peste 45.000 de CV-uri la anunţurile de recrutare publicate pe eJobs în primul trimestru. 

Un număr similar de joburi au fost disponibile în primul trimestru al acestui an și în companii de business process outsourcing, precum Accenture, Genpact sau Wipro.

În clasament urmează sectoarele auto & transporturi şi farmaceutic, cu peste 500 de poziţii disponibile fiecare, în companii precum Renault Grup sau transportatori printre care Geotrade International, respectiv Farmacia Punkt, Mediplus sau Farmexpert.

Aproximativ 350 de poziții au fost disponibile în sectorul financiar bancar, cei mai activi angajatori pe eJobs în primele trei luni din 2017 fiind Banca Transilvania, BCR, ING Bank și Garanti Bank.

Printre celelalte sectoare clasate în top se numără telecomunicaţiile, cu aproximativ 250 de locuri de muncă vacante, distribuţia – cu 240 de locuri de muncă vacante şi industria jocurilor, cu 230 de poziţii disponibile în primele trei luni din 2017.

Cel mai activ angajator din domeniul distribuţiei, Interbrands, a înregistrat aproximativ 15.000 de aplicaţii pentru cele peste 110 poziţii deschise. Nu în ultimul rând, joburile din sectoarele auto şi farmaceutic au atras fiecare peste 7.500 de CV-uri. 

„Este încurajator că în primul trimestru din 2017 se confirmă semnalele de creştere a încrederii angajatorilor pe care le-am primit în ultima parte a anului trecut. În continuare, cele mai bune perspective de angajare vin din partea industriilor de retail, BPO şi auto, însă vedem un interes accentuat şi în zone care au cunoscut o scădere în ultimii ani, cum este de exemplu industria bancară”, declară Bogdan Badea, Head of Sales eJobs.

După Capitală, cele mai multe joburi au fost disponibile în primele trei luni ale anului în Vestul ţării

În ceea ce priveşte regiunile cu cele mai multe anunţuri de recrutare publicate pe eJobs în primul trimestru din 2017, clasamentul este condus de Capitală, cu aproape 18.000 de locuri de muncă disponibile, şi de Vestul şi Nord-Vestul ţării, unde companiile care recrutează prin platforma eJobs au scos la bătaie aproape 13.200 de joburi.
În Estul ţării au fost disponibile aproape 8.000 de posturi în primele trei luni ale anului 2017, iar companiile din Centrul ţării au căutat peste 5.400 de angajaţi. Regiunea de Sud-Muntenia a înregistrat aproape 3.200 de locuri de muncă pe platforma eJobs în primul trimestru.

Lansată în 1999, eJobs este astăzi cea mai mare platformă de recrutare online din România, cu un număr de peste 3,5 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii şi peste 30.000 de locuri de muncă vacante în orice moment. eJobs Group face parte din grupul media Ringier România, parte a Ringier AG.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...