Cele mai multe oferte de muncă pentru români sunt în străinătate

Majoritatea locurilor de muncă disponibile pe piaţa muncii în luna octombrie au vizat oferte în străinătate, reiese dintr-o statistică ECONOMICA.NET.
Cristina Şomănescu - vin, 08 nov. 2013, 22:16
Cele mai multe oferte de muncă pentru români sunt în străinătate

Începând de astăzi, ECONOMICA.NET vă prezintă în fiecare lună clasamentul angajatorilor care au oferit cele mai multe locuri de muncă în luna precedentă.

Iată clasamentul lunii octombrie, conform informaţiilor comunicate pentru Economica.net de către cele mai mari site-uri de recrutare din România şi de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă:

– Firmele din străinătate au oferit cele mai multe locuri de muncă românilor, în luna octombrie, prin intermediul agenţiilor de plasare din România.
Angajatorii care au oferit cele mai multe locuri de muncă în România au fost: Webhelp Romania, SC Minprest Serv SA, Computer Generated Solutions Romania SRL, Leoni Wiring System RO SRL, GfK Romania, Profi Rom Food SRL, Sistemplast SA şi Comdata Service SRL.

Webhelp Romania – companie specializată în outsourcing – a oferit 563 de locuri de muncă în România, în luna octombrie, prin site-ul de profil eJobs.ro.

SC Minprest Serv SA Rovinari – aflată în subordinea diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia – a oferit 346 locuri de muncă prin intermediul AJOFM, în luna octombrie. Dintre acestea, 260 de joburi au vizat postul de muncitor necalificat, 33 – şef de echipă, 16 – miner la suprafaţă, 16 -lăcătuş, 15 – sudor, 4 – dulgher, 2 – electrician.

Computer Generated Solutions Romania SRL a ofertat candidaţii cu 310 locuri de muncă la nivel naţional, prin intermediul site-ului eJobs.ro.

SC Leoni Wiring System RO SRL a oferit candidaţilor 221 locuri de  muncă vacante prin AJOFM. Dintre acestea, 183 de posturi au vizat muncitorii necalificaţi pentru asamblarea şi montarea pieselor.

Compania de cercetare de piaţă GfK Romania a avut 216 de locuri de muncă vacante în octombrie, multe dintre ele pentru operatori sondaje de opinie, ofertate prin intermediul site-ului eJobs.ro.

Retailerul Profi Rom Food SRL a oferit 209 locuri de muncă în octombrie, prin site-ul eJobs.ro.

SC Comdata Service SRL – specializată în externalizarea serviciilor de contact center, help desk, back office, credit management, gestionara documentelor – a oferit 175 de locuri de muncă românilor în octombrie, prin eJobs.ro.

UPA Solutions SRL – firmă specializată în recrutarea forţei de muncă în România – a oferit  170 de locuri de muncă la nivel naţional, prin eJobs.ro.

Sistemplast SA Râmnicu Vâlcea – cu acţionar majoritar Oltchim – a ofertat candidaţii cu 152 locuri de muncă vacante în luna octombrie, potrivit evidenţelor AJOFM. Dintre acestea, 44 pentru lăcătuş mecanic de înteţinere şi reparaţii universal, 20 pentru electromecanic maşini şi echipamente electrice, 17 pentru electrician de întreţinere.

SC Delphi Packard România SRL a oferit candidaţilor 140 locuri de muncă pentru confecţioneri cablaje auto, în luna octombrie, prin intermediul AJOFM. Compania Delphi – prezentă prin trei fabrici la Sânnicolau Mare, Ineu, Iaşi – este producător de cablaje pentru caroserii, interioare şi uşi de autoturisme, precum şi centuri de siguranţă, pompe şi injectoare pentru motoare cu ardere internă.

Câţi români muncesc legal în străinătate şi unde sunt cei mai mulţi

Oficial, peste 913.000 de români muncesc în Spania, mai bine de 561.000 de români muncesc în Italia, în jur de 110.000 de români muncesc în Marea Britanie, iar în Irlanda muncesc în jur de 28.000 de români (în jur de 4.000 sunt lucrători pe cont propriu şi aproximativ 24.000 sunt angajați cu contract de muncă), au comunicat pentru ECONOMICA.NET oficialii Ministerului Muncii, în baza celor mai recente informaţii transmise de omologii lor din aceste state.
Peste 2 milioane de cetăţeni români lucrează în afara granițelor României, cu precădere în state membre ale Uniunii Europene, ne-au mai spus oficialii Ministerului Muncii.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...