Cele mai vândute mașini din Europa în funcție de segment

Anul 2021 a debutat cu noi scăderi ale pieței europene de autoturisme. Puținii clienți care au achiziționat mașini au însă preferințe clare în fiecare segment de piață. Iată ce au achiziționat europenii.
Robert Stan - Dum, 04 apr. 2021, 08:16
Cele mai vândute mașini din Europa în funcție de segment

Raportul JATO Dynamics privind înmatriculările de mașini din primele două luni ale anului arată o scădere cu circa 20% a pieței până la 848.455 de unități. Având în vedere că primele două luni ale anului trecut nu au fost grevate de restricțiile pandemiei, reculul pieței este mai mult decât justificat. În plus, la problemele deja cunoscute ale industriei s-a adăugat în 2021 și criza semiconductorilor care a redus producția și a dus la întârzierea unor livrări.

În segmentul A (mini), cel dedicat mașinilor de oraș, cele mai căutate mașini au rămas aceleași atât în ianuarie cât și în februarie. Astfel, liderul clasamentului a fost Fiat Panda, urmat de Fiat 500 și Toyota Aygo.

În clasa B, cea a mașinilor mici, două modele au continuat să se lupte pentru prima poziție: Toyota Yaris și Peugeot 208, în timp ce locul trei a fost pierdut de Dacia Sandero în fața fratelui vitreg Renault Clio.

Segmentul C (compact) are, la fel ca A, aceleași trei mașini pe primele poziții. Best-seller-ul european Volkswagen Golf este urmat de Skoda Octavia și Toyota Corolla.

Tesla Model 3 intră în Top 3 al vânzărilor de mașini din clasa medie

În clasa D (medie), liderul BMW Seria 3 și al doilea clasat, Volkswagen Passat, și-au păstrat pozițiile în ambele luni, însă locul trei a trecut de la Mercedes-Benz Clasa C în ianuarie la Tesla Model 3 în februarie. Acesta este singurul segment în care o mașină 100% electrică urcă până în Top 3.

Segmentul E (executive) este dominat de aceleași trei mașini care tot schimbă locurile între ele. În esență, tripleta germană Audi A6, BMW Seria 5 și Mercedes-Benz Clasa E nu au rival în această zonă a pieței.

Pe treapta cea mai înaltă a autoturismelor, Clasa F dedicată mașinilor de lux, clasamentul este același atât în ianuarie cât și în februarie. Mercedes-Benz Clasa S este urmat de Porsche Panamera și BMW Seria 7.

În domeniul mașinilor sport Porsche 911 nu are rival. În ambele luni luate în calcul de statistica JATO, acest model a dominat autoritar piața având ca însoțitori pe podium, în pozițiile doi și trei, modelele BMW Z4 și Porsche 718.

Cel mai efervescent și mare segment de piață, cel al SUV-urilor, a ajuns la o cotă de 43,6% din întreaga piață. Practic, aproape jumătate dintre clienții care au cumpărat o mașină în acest an au preferat ca aceasta să aibă caracteristicile unui vehicul sport-utility. Liderul înmatriculărilor este Peugeot 2008, model care s-a distanțat de urmăritorul său Volkswagen T-Roc. Renault Captur, ocupantul poziției a treia în ianuarie, a fost înlocuit pe podium în februarie de Volkswagen Tiguan.

Clasificarea în funcție de tipul de propulsie ne arată că în zona mașinilor hibrid cu alimentare la priză (PHEV) liderul din februarie a fost Volvo XC40, model urmat de Peugeot 3008 și Renault Captur. În același timp, zona mașinilor 100% electrice are în Top 3 modelele Tesla Model 3, Volkswagen ID.3 și Renault Zoe.

Citește și:

– Românii preferă mașinile de ocazie. Procentul acestora din total a urcat la 83%
Creșterea din martie reduce declinul pieței auto din primele trei luni

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...