Trei oraşe din România vor avea şosele noi de centură

Compania de Drumuri a lansat în ultima lună licitaţii privind variantele de ocolire ale oraşelor Timişoara, Giurgiu şi Bârlad. Contractele sunt estimate la peste 10 milioane de lei şi vizează efectuarea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice dar şi a documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construire.
Economica.net - Dum, 08 ian. 2017, 21:50
Trei oraşe din România vor avea şosele noi de centură

Proiectul de variantă ocolitoare cu cea mai mare valoare dintre cele trei scoase la licitaţie vizează Centura de Sud a Timişoarei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 4 ianuarie licitaţia pentru „Elaborarea revizuirii Studiului de fezabilitate, Proiectului tehnic, Detaliilor de execuţie, Documentaţiei tehnice pentru Autorizaţia de Constructie (DTAC) şi a documentaţiei de atribuire pentru Varianta de Ocolire Timişoara”.

Valoarea estimată a contractului este de circa 6,5 milioane de lei, fără TVA iar termenul până la care pot fi depuse ofertele este 10 aprilie 2017.

Termenul de predare a Studiului de Fezabilitate (SF) este de 6 luni de la ordinul de începere, iar cel pentru predarea Proiectului Tehnic (PT) este de 3 luni de la avizarea SF în Consiliul Tehnico-Economic al Regionalei Timişoara, al CNAIR, dar şi de către Ministerul Transporturilor şi Guvern.

Dacă totul va merge conform planului, şantierul pentru centura de sud a Timişoarei se va deschide în 15 februarie 2018. Centura de sud a Timişoarei se numară printre proiectele pe care CNAIR le va demara în regie proprie. Cu alte cuvinte, şoseaua ocolitoare va fi realizată cu muncitorii şi utilajele acesteia.

Pe 29 decembrie a fost lansată licitaţia pentru „Servicii de de Elaborare SF+PT+DE+AT+ DTAC pentru Varianta ocolitoare Giurgiu„.

Valoarea estimată a contractului este de 2,9 milioane de lei fără TVA iar termenul pentru depunerea ofertelor este 6 februarie 2017.

Termenul pentru predarea SF este de 6 luni de la ordinul de începere, iar cel pentru predare PT / DDE este de 11 luni de la ordinul de începere.

Pe 24 decembrie a fost lansată şi licitaţia pentru „Revizuire Studiu de Fezabilitate, revizure Proiect Tehnic şi DATC Varianta de Ocolire Bârlad„.

Valoarea estimată a contractului este de 850.000 lei fără TVA, iar termenul de depunere a ofertelor este 31 ianuarie 2017.

Studiul de Fezabilitate revizuit urmează să fie predat în 3 luni de la semnarea contractului, iar Proiectul Tehnic şi Documentaţia pentru Autorizaţia de Construire în 6 luni de la semnarea contractului.

În materie de variante de ocolire, CNAIR a inaugurat anul trecut o parte din Centura Braşovului şi o Centura de Sud a Craiovei, supranumită Centura Ford.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile de electricitate ale Ucrainei ar urma să crească miercuri cu 50%
Importurile de electricitate ale Ucrainei ar urma să crească miercuri cu 50%
Ucraina intenţionează să îşi majoreze, cu aproximativ 50%, importurile de electricitate pe parcursul zilei de miercuri, pe fondul temperaturilor scăzute şi lipsei vântului şi soarelui, a......
Cisco: 73% dintre companiile globale se aşteaptă ca un atac cibernetic să le afecteze afacerile, în următoarele 12 – 24 de luni
Cisco: 73% dintre companiile globale se aşteaptă ca un atac cibernetic să le afecteze afacerile, în următoarele 12 – ...
Aproape trei sferturi (73%) dintre organizaţiile globale sunt de părere că un incident de securitate cibernetică este ...
Romeo Ghica, Hercesa: Cea mai mare parte a cererii este pentru apartamentele care se încadrează în plafonul de TVA de 9%
Romeo Ghica, Hercesa: Cea mai mare parte a cererii este pentru apartamentele care se încadrează în plafonul de TVA de 9%
Dezvoltatorul imobiliar Hercesa România demarează lucrările de construcție la cel de-al doilea bloc de apartamente din ...
Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă
Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă
Promelek XXI își propune să capitalizeze pe oportunitățile din programele PNRR și AFM, punând accent pe soluțiile ...