Cele trei zile de licitaţii Artmark au avut vânzări de peste 600.000 de euro

Sesiunea de licitaţii Artmark începută marţi şi încheiată joi s-a soldat cu vânzări de peste 600.000 de euro, rata de adjudecare medie fiind de aproape 80%, aproximativ 600 de persoane manifestându-şi interesul pentru obiectele scoase la licitaţie, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Economica.net - vin, 16 nov. 2012, 21:40
Cele trei zile de licitaţii Artmark au avut vânzări de peste 600.000 de euro

Seria de şase licitaţii tematice au avut loc de marţi până joi, bilanţul organizatorilor arătând că au fost vândute 323 de loturi, iar valoarea totală a licitaţiei s-a ridicat la suma de 605.450 euro, cu o rată de adjudecare medie de aproape 80%.

Astfel, marţi seară, licitaţia „Postmodernism şi Contemporană” a adus vânzări totale de 239.550 euro şi o rată de adjudecare de 95%, fiind cea mai bună licitaţie pe acest segment de artă de până în prezent.

În contrapunct, licitaţia „Valori Tradiţionale”, ultima a sesiunii, a închis maratonul cu valori apropiate: un total al vânzărilor de 248.335euro şi o rată de adjudecare de 83,13%, reflectând o luptă echilibrată la nivelul investiţiei în arta recentă versus colecţionismul artei de patrimoniu.

La capitolul cele mai înalte valori atinse, Nicolae Grigorescu rămâne în topul clasamentului, cu portretul lui Matei Rudaru, pictură adjudecată cu suma de 24.000 euro.

În clasamentul general al sesiunii de licitaţii 13-15 noiembrie, Corneliu Baba s-a situat pe locul al doilea, cu lucrarea „Maternitate” (19.000 euro), iar Alexandru Ciucurencu, pe locul al treilea, cu lucrarea „Natură statică cu carte şi pensule” (16.500 euro).

Sume mari au fost obţinute în cadrul licitaţiei „Valori Tradiţionale” de lucrarea lui Ion Theodorescu-Sion „Compoziţie cu motive româneşti” (15.500 euro) şi tabloul lui Nicolae Dărăscu „Ciobănaş cu oi, la Vlaici” (14.000 euro).

Licitaţia „Art Nouveau şi Art Deco – de la bijuterie la mobilier” a adus încasări totale de 100.495 euro şi o rată de adjudecare de 78,34%, fiind un succes comparativ cu ediţia precedentă a licitaţiei de profil, organizată în luna martie, când valoarea totală a urcat la 70.545 euro.

Cea mai mare valoare atinsă în cadrul licitaţiei aparţine lucrării lui Demeter Chipăruş „Dansatoarea asiriană”, adjudecată cu suma de 15.000 euro, record naţional pentru artistul român.

La Licitaţia de Grafică, Manuscrise şi Cărţi Rare, rata de adjudecare a fost de 85,71%, demonstrând interesul colecţionarilor pentru rarităţile extreme.

Cele mai disputate loturi au fost „Biblia de la Blaj”, 1795 (6.000 euro) şi prima ediţie în limba germană a lucrării „Descrierea Moldovei” de Dimitrie Cantemir (5.000 euro). Pasiunea pentru obiecte rare a fost şi unitatea de măsură a Licitaţiei de Magie şi Ştiinţe Ezoterice, unde un exemplar al Arhivelor secrete ale Vaticanului a fost adjudecat cu suma de 6.000 euro, iar o superbă Sabie masonică de ceremonie a atins valoarea de 2.800 euro.

Artmark închide anul 2012 cu Gala Iubitorilor de Artă – Licitaţia de Iarnă, organizată pe

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...