Celebrul hotel Aro Palace din Braşov se va lista la Bursă

Gazda tradiţională a invitaţilor Festivalului Cerbul de Aur se va lista la Bursa de Valori Bucureşti în această primăvară, a confirmat, pentru ECONOMICA.NET, Ioan Mihăilă, directorul general adjunct al SIF Transilvania (SIF3), acţionarul majoritar al companiei. Compania este a treia cea mai mare din portofoliul SIF3.
Adrian N. Ionescu - mar, 19 feb. 2013, 08:42
Celebrul hotel Aro Palace din Braşov se va lista la Bursă

Aro – Palace S.A. , compania care administrează hotelul din Braşov, urmează să se listeze pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS), după ani în care era aşteptată pe piaţa principală a Bursa de valori Bucureşti (BVB).

„Dorim să vedem ce evoluţie are pe ATS şi apoi, în funcţie de ineteresul pe care îl suscită în rândul investitorilor, compania ar putea trece şi pe piaţa reglementată“, a mai declarat, pentru ECONOMICA.NET, Ioan Mihăilă, directorul general adjunct al SIF Transilvania (SIF3).

Aro – Palace este evaluată la circa 90 de milioane de lei în portofoliul SIF3, unde acoperă circa 7,7% din totalul activelor nete (6,46% din activele totale).

Compania va înainta documentele necesare la BVB după ce acţionarii vor aproba operaţiunea, probabil luna viitoare. SIF Transilvania (SIF3) deţine peste 85% din acţiunile Aro Palace, aşa că aprobarea nu va fi o problemă.

Transilvania Leasing, o altă companie nelistată din portofoliul SIF3, ca şi companii de pe piaţa Rasdaq, Romradiatoare Braşov şi Tuşnad S.A. urmează de asemeni să fie transferate pe piaţa alternativă, ATS.

Piaţa principală a BVB, are cele mai severe rigori de listare şi raportare şi de aceea este denumită „reglementată“ în argoul juridic. Piaţa ATS este dedicată companiilor care fie nu îndeplinesc criteriile pieţei principale, fie firmelor ai căror acţionari doresc încă să păstreze un grad de discreţie mai ridicat privind operaţiunile lor. 

Vechi din 1939, Aro – Palace este unul din simbolurile Braşovului. Este un hotel de 5 stele, dar compania omonimă mai are patru hoteluri în portofoliu:Capitol (***), Coroana (**), Postavarul şi Aro Sport (*).

În total, compania are o capacitate totală de peste 1300 locuri, la care se adaugă trei restaurante.

Listarea Aro Palace  este aşteptată din 2007, operaţiune în scopul căreia fuseseră solicitate serviciile brokerilor de la Rombell Securities. Criza a amânat evenimentul, care se produce şi acum nu la anvergura plănuită iniţial, fiind vorba de listarea doar pe piaţa ATS.

Te-ar mai putea interesa și
Gigantul indian Torrent Pharmaceuticals îşi închide subsidiara din România
Gigantul indian Torrent Pharmaceuticals îşi închide subsidiara din România
Compania indiană de medicamente Torrent Pharmaceuticals, prezentă în circa 40 de state din lume, a decis dizolvarea şi lichidarea subsidiarei sale din România - Torrent Pharma SRL. Firma e......
Identificarea şi remedierea unei breşe de securitate a durat, în medie, 287 de zile în acest an – Eset
Identificarea şi remedierea unei breşe de securitate a durat, în medie, 287 de zile în acest an – Eset
Perioada în care s-a identificat şi remediat o breşă de securitate a crescut cu şapte zile, în 2021 faţă de anul ...
China trăieşte propria criză de tip Lehman Brothers: Evergrande, un gigant imobiliar, e aproape de colaps şi oferă investitorilor posibilitatea de a fi plătiţi cu proprietăţi în loc de numerar
China trăieşte propria criză de tip Lehman Brothers: Evergrande, un gigant imobiliar, e aproape de colaps şi oferă investitorilor ...
China Evergrande Group, un mare dezvoltator imobiliar chinez care în prezent trece prin dificultăţi financiare, a demarat ...
Cărbunele, principala sursă de producere a energiei în România, duminică dimineaţă
Cărbunele, principala sursă de producere a energiei în România, duminică dimineaţă
Cărbunele era, duminică dimineaţă, principala sursă de generare a energiei electrice, acoperind 27% din producţia totală ...