1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Cemacon, profit net de 13,2 mil. lei în T1 2019, în creștere cu 114% față de anul trecut

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon, controlat de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, care au cumpărat recent şi clădirea de birouri The Office din Cluj-Napoca, cu peste 100 de milioane de euro, a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, o o creștere a cifrei de afaceri nete cu 48% comparativ cu perioada similară a anului 2018 depășind pragul de 31,8 milioane de lei, un profit operațional de 17,38 milioane lei și un profit net de 13,2 milioane de lei.

16 mai, 2019 | ECONOMICA.net

„Contextul de piață a continuat să fie pozitiv în primul trimestru din 2019, cu o cerere foarte bună de materiale de zidărie și cu o evoluție pozitivă a prețurilor de vânzare, determinată și de creșterile de costuri cu energia, combustibilii și forța de muncă. Astfel, evoluția principalilor indicatori ai Cemacon a fost pozitivă, atât din perspectiva creșterii afacerii, cât și a profitabilității. Cifra de afaceri netă a crescut cu 48% față de primul trimestru din 2018, pe fondul unor volume mai mari cerute în piață, iar profitul operațional a crescut cu 86%”, spune Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

Anul 2019 a început cu o presiune mare de creștere a unor categorii importante de cheltuieli: salarii, energie, combustibili și materii prime. Astfel, cheltuielile salariale au înregistrat o creștere de 15% față de anul precedent ca impact a OUG 114/2018 și a creșterii numărului de angajați.

Cheltuielile operaționale au înregistrat o creștere de 39%, iar cheltuielile cu materiile prime și materialele au înregistrat o creștere de 17%, atât ca urmare a creșterii cantităților produse comparat cu aceeași perioadă a anului precedent, a noilor facilități de producție puse în funcțiune și a noilor produse introduse în portofoliu, cât și de o creștere generalizată a prețului de achiziție pentru materii prime, materiale și combustibil generată de contextul economic actual.

Compania are datorii totale de 68,3 milioane de lei, în scădere cu 6% faţă de primul trimestru din 2018, iar activele nete s+au majorat cu 10%, la 141,8 milioane de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO