1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Companii

CEMACON: profitul net s-a dublat în primele 9 luni

În primele 9 luni ale anului, CEMACON a obţinut un profit net de 13,8 milioane lei, dublu faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului precedent, la o cifră de afaceri în creştere cu 2%. Profitul operaţional (EBITDA) a crescut la 31%, de la 21%, nivelul obţinut în T3 2016.

08 noi, 2017 | Agerpres

'Primele 9 luni ale anului au fost foarte dinamice la nivelul consumului de blocuri ceramice, cu perioade în care cererea a depăşit oferta, în special în trimestrul III. Utilizând în proporţie de 100% capacităţile de producţie ale ambelor fabrici, am crescut prin eficientizare. Astfel, la o cifră de afaceri similară cu cea obţinută în primele 9 luni din 2016, am găsit soluţii să dublăm nivelul profitului net, la 13,8 milioane lei, raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut', arată Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie CEMACON SA.

Obiectivele CEMACON pentru 2017 vizează, în principal, consolidarea afacerii şi a poziţiei în piaţa blocurilor ceramice din Transilvania, concomitent cu maximizarea valorii adăugate.

'Am fost consecvenţi în modul de utilizare a resurselor companiei, dar şi în abordarea pieţei. Optimizările operaţionale, dezvoltarea organizaţională şi îmbunătăţirea vânzării ne-au ajutat să avem o marjă EBITDA de 31% la 9 luni, faţă de 21%, în perioada similară din 2016', a spus Liviu Stoleru.

CEMACON SA este liderul pieţei de blocuri ceramice din Transilvania, unul dintre cei mai mari producători de materiale de zidărie la nivel naţional.
Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producţie din România cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obţinute la costuri de producţie foarte competitive.

CEMACON SA este companie listată la Bursa de Valori Bucureşti şi deţinută, preponderent, de acţionari instituţionali, fonduri de investiţii româneşti şi străine; managementul companiei este unul profesionist, independent şi cu puternică expertiză de sector.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO