1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Centrala nucleară de la Cernavodă a împlinit azi 24 de ani

Astăzi se împlinesc 24 de ani de la intrarea în exploatarea comercială a primei unități a centralei nucleare de la Cernavodă.

02 dec, 2020 | ECONOMICA.net

Pe data de 2 decembrie 1996 avea loc intrarea în exploatare comercială a Unității 1 de la Cernavodă, proiect început în perioada comunistă și care, potrivit planificării inițiale, trebuia să conțină, în final, cinci unități nucleare de circa 700 MW, construite cu tehnologie canadiană CANDU.

Pornirea centalei nucleare de la Cernavodă a fost primul eveniment notabil care a avut loc în România în ceea ce privește generarea de energie electrică după Revoluție, iar evenimentul a fost posinil în condițiile în care țara intrase în criză economică. Ulterior, a mai fost finalizată o singură unitate, alte două sunt în plan să fie totuși finalizate, iar a cincea nu va mai fi construită.

Unitatea 1 va intra curând într-un program de refurbishement, care îi va crește durata de viață

Nuclearelectrica a scris un scurt mesaj pe pagina sa de facebook, azi, cu ocazia aniversării:

"Avem 24 de ani de performanta prin lectii invatate si implicare directa, prin munca multa si ambitie, prin efort si incapatanarea profesionalistilor CNE de a fi printre cei mai buni. Avem generatii care au venit in industria nucleara inca de la inceput pentru a o ridica si avem generatii noi care au crescut si s-au format odata cu Unitatea 1.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO