Centrul NewTech Academy, lansat în România: Ne dorim 200 de cursanţi în acest an

Centrul NewTech Academy a fost lansat în România în parteneriat global cu Wawiwa Tech Training şi estimează un număr de 200 de cursanţi până la finalul anului.
Lidia Neagu - joi, 27 mai 2021, 20:07
Centrul NewTech Academy, lansat în România: Ne dorim 200 de cursanţi în acest an

Centru oferă contra cost programe de formare în IT precum full-stack, front-end, user information (UI)/user experience (UX), securitate cibernetică și data mining.

„Nevoia de a învăța în permanență este, pentru fiecare dintre noi, o premisă pentru a continua să evoluăm în orice domeniu și oportunitatea de a descoperi mereu noi oportunități și perspective personale și profesionale. NewTech Academy este un hub de educație tehnologică care răspunde unor nevoi importante ale pieței de muncă și anume: calificarea la nivel înalt a viitorilor angajați și aducerea lor mai aproape de angajatorii din industria IT&C, FMCG, banking, retail etc. NewTech Academy oferă un sistem integrat de programe de formare, completat de
experiențe practice, aplicate nevoilor profesiei respective. Astfel, NewTech Academy va pregăti candidați foarte bine pregătiți, ceea ce va constitui o bază solidă pentru plasarea în locurile de muncă vacante în aceste domenii”, a declarat Lavinia Chican, Board Member NewTech  Academy.

Cei care doresc să se înscrie trebuie mai întâi să completeze un formular şi apoi vor avea un interviu online pentru a stabili nivelul de cunoştinţe matematice şi de limbă engleză.

„Vor fi 20 de cursanţi într-o clasă şi sperăm să ajungem la un număr de 200 de persoane până la finalul anului 2021”, a spus Shay Hafzadi, CEO New Tech Academy, în cadrul evenimentului online de lansare a centrului.

Cei care nu au studii tehnice vor da şi test online care durează circa o oră. „După rezultat îi putem comunica ce curs poate să urmeze în funcţie de abilităţile şi dorinţele sale”, a explicat Shay Hafzadi.

Unul dintre obiectivele NewTech Academy este să ajute la rezolvarea deficitului de forţă de muncă de pe piaţă. În primă fază, candidaţii pot alege între trei cursuri, în funcţie de abilităţi, ce au preţuri între 2.500 şi 4.000 de euro.

„Costurile sunt cuprinse între 2.500 si 4.000 euro în fucţie de curs. Cele de front end, cu o durată de şase luni costă între 2.500 şi 3.000 euro. Iar cele de nouă luni pentru full stack ajung la 4.000 de euro”, a spus Shay Hafzadi.

NewTech Academy va oferi inițial programe de recalificare pentru 3 poziții care sunt foarte solicitate de angajatorii din România: Full-Stack Developer (cu o durata de 9 luni), Front-End Developer (cu o durata de 6 luni) și UI/UX (cu o durata de 6 luni). Ulterior, vor fi adăugate programe suplimentare, cum ar fi specializarea în securitate cibernetică, cercetătarea datelor (data mining) și multe altele.

Potrivit acestuia, toate programele NewTech Academy sunt predate de către mentori internaționali și formatori locali, cu experiență în industrie, care încorporează cunoștințe și exerciții personale și de grup. Legăturile puternice cu industria locală inspiră conținutul programelor pentru a se corela cu cerințele pieței și pentru a crește nivelul de angajare al absolvenților. Structura programelor NewTech Academy a fost dezvoltată de profesioniști din industria tehnologiei israeliene, în conformitate cu standardele globale.

Te-ar mai putea interesa și
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
Europa se îndreaptă pe nesimţite în poziţia în care va fi dependentă de îngrăşămintele ruseşti, la fel cum a fost cu gazele naturale, avertizează unul din cei mai mari producători......
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Primăria Sectorului 6 spune că este în discuții cu Metrorex și cu Guvernul pentru extinderea spre ieșirile din oraș ...
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă ...
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est a raportat pentru primul trimestru al acestui ...