Centura Bacău: Asociația Pro Infrastructură anunță că Umbrărescu a finalizat brațul sud-vestic și cere CNAIR să-l deschidă traficului FOTO VIDEO

Segmentul sud-vestic al Centurii Bacău este finalizat în proporție de 99%, constructorul UMB executând ultimele detalii necesare deschiderii traficului, anunță vineri Asociația Pro Infrastructură, care solicită CNAIR să îl dea în circulație. Demersul ONG-ului dedicat infrastructurii are loc după ce și alți politicieni din Bacău au cerut același lucru Companiei de Drumuri, care refuză însă inaugurarea pe bucăți.
Economica.net - vin, 17 iul. 2020, 10:13
Centura Bacău: Asociația Pro Infrastructură anunță că Umbrărescu a finalizat brațul sud-vestic și cere CNAIR să-l deschidă traficului FOTO VIDEO

„Vorbim despre 7,3 km la nivel de drum național cu 2 benzi care conectează DN 11 Bacău-Brașov de DN2 Bacău-București. Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să recepționeze în cel mai scurt timp acest sector al proiectului și să îl dea în circulație!”, spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Ei adaugă că pe tronsonul principal, între DN2 Sud și DN2 Nord (aproximativ 20 km), cel care conține 16,2 km din Autostrada A7 Ploiești – Pașcani, se desfășoară în prezent „cele mai spectaculoase lucrări” (video jos).

„În ultimele luni UMB a produs în șantier peste 400 de grinzi de beton, cele mai multe pentru podul de 1,2 km peste râul Bistrița. Se lucrează intens la terasamente, asfaltări, ridicarea ultimelor grinzi pe structuri și a tablierului metalic peste canalul Bistrița, la placa de suprabetonarere a structurilor sau la relocarea unor linii electrice”, povestesc pasionații de infrastructură despre primii kilometri de autostradă din Moldova.

Ritmul de lucru este foarte bun, șantierul ajungând la 70% stadiu fizic după 16 luni de la debutul lucrărilor. Există șanse mari să fie gata în primăvara anului următor, estimează API.

Pe de altă parte, potrivit Ziarului de Bacău, reprezentanții CNAIR au precizat că nu vor deschide brațul vestic decât odată cu finalizarea întregii variante ocolitoare.

„Termenul contractual de finalizare al obiectivului Varianta Ocolitoare Bacău este 22 ianuarie 2022, iar recepția lucrărilor poate fi efectuată doar când lucrările sunt finalizate în totalitate”, spune compania de drumuri, la solicitarea Ziarului de Bacău.

De altfel, și directorul general adjunct al CNAIR, Ovidiu Barbier, a anunțat încă de luna trecută pe pagina sa de Facebook că Centura Bacăului nu se va deschide pe bucăți. „Data conform contractului este ianuarie 2022 însă lucrarea se va termina cu siguranță anul acesta. Nu se vor da în exploatare pe bucăți. Lucrarile se vor deschide în același timp dupa recepție” a spus Barbier.

Politicieni din Bacău precum europarlamentarul Dragoș Benea și deputatul Lucian Șova s-au declarat nemultumiți de această veste și spun că este de neacceptat ca brațul vestic să nu fie deschis înainte de finalizarea întregii lucrări.

Conform unor imagini publicate pe forumul API, șoferii nu ar mai pierde atât de mult timp ca pe actualul drum (foto jos), dacă s-ar deschide brațul vestic al Centurii Bacău.

Te-ar mai putea interesa și
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022....
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. Întrebările care vă pot pune în dificultate şi variantele de răspuns, explicate de INS
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. ...
Economica.net vă explică, într-o serie de materiale dedicate, la ce se referă întrebările din chestionarul de recensământ ...