Centura București: CNAIR a primit opt oferte pentru lărgirea la patru benzi a două loturi între Jilava și Chiajna

Luni, 26 iulie 2021, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului proiectare şi execuţie „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A1 (km 55+520) și DN 5 (km 40+000)”, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Ion Dobreanu - lun, 26 iul. 2021, 17:40
Centura București: CNAIR a primit opt oferte pentru lărgirea la patru benzi a două loturi între Jilava și Chiajna
Pentru LOT 1 Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între Al (km 55+520) și km 54+700 inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765 au depus oferte:
1. S.C. MARISTAR COM S.R.L
2. ASOCIEREA SC IBB-HIB ROMANIA S.R.L. – IBB-HAUS-UND INDUSTRIEBAU GMBH  (Turcia)

 

 

Pentru LOT 2 Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între km 54+700 și DN5 (km 40+000) au depus oferte:

  1. Asocierea: STRACO HOLDING S.R.L (lider) – TANCRAD S.R.L – COSEDIL SPA
  2. Asocierea DRUM ASFALT S.R.L. (lider) – S.C. OPR ASFALT S.R.L. (asociat 1) – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS S.A. (asociat 2) – ILGAZ INSAAT TICARET A.S. (asociat 3)
  3. Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S (Turcia)
  4. Asocierea DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. – ELECTROGRUP S.A.
  5. Asocierea RIZZANI DE ECCHER S.p.a. (lider) – S.C. MAVGO HOLDING S.R.L. (asociat)
  6. Trace Group Hold

 

Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile Documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

 

Valoarea estimată a contractului pentru lotul 1 este cuprinsă între 31,51 milioane de lei și 37,42 milioane de lei, fără TVA.

 

Valoarea estimată a contractului pentru lotul 2 este cuprinsă între 638,94 milioane de lei și 758,90 milioane de lei, fără TVA.

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 8 ianuarie 2021 licitația pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului din Centura București cuprins între Jilava (DN5) și Chiajna (A1). În premieră, pe șoseaua ocolitoare  a Capitalei vor fi construite intersecții pe trei niveluri.

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat încă din noiembrie 2020 că CNAIR urma să scoată la licitație lărgirea la patru benzi a sectorului sudic din Centura București cuprins între Jilava (DN5) și Chiajna (A1).  Potrivit lui, noua secțiune va cuprinde în premieră intersecții pe trei niveluri, precum și o parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane.
Amenajare intersecții:
– Intersecție Centura București- DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5)
– Pasaj subteran pe CB km 44+725 – DC18 (Măgurele)
– Intersecție Centura București – DC20 (Vârteju) și Cazarma Măgurele km 46+040
– Intersecție Centura București – DN6 (Alexandria)
Pe acest traseu se află și pasajul Domnești, dar este o lucrare separată de proiectul „Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, între A1 – DN5.
Totodată, va fi amenajată în premieră o parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane, a mai spus Scrioșteanu. Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drum de legătură, pentru ca parcarea să poată fi accesată din toate direcțiile.
Te-ar mai putea interesa și
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei este de o "importanţă critică", a declarat luni preşedintele......
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Compania finlandeză Korkia și dezvoltatorul român de energie regenerabilă Econous Green Energy au încheiat un parteneriat ...
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Centrală a Greciei (BoG) a înrăutăţit luni previziunile privind evoluţia economiei, pentru a doua oară din decembrie, ...