Centura Bucureşti: în sfârşit se semnează contractul cu italienii de la Tirrena Scavi pentru ca toată partea de Nord să fie la patru benzi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) i-a invitat pe italienii de la Tirrena Scavi să semneze până la finele săptămânii contractul pentru modernizarea tronsonului DN2 - A2, ultimul care mai trebuie lărgit la patru benzi din Centura de Nord a Capitalei.
Economica.net - joi, 13 feb. 2020, 11:02
Centura Bucureşti: în sfârşit se semnează contractul cu italienii de la Tirrena Scavi pentru ca toată partea de Nord să fie la patru benzi

„CNAIR S.A. a invitat la sediul companiei Antreprenorul Tirrena Scavi ca până vineri, 14 februarie 2020, să semneze contractul pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura București, sectorul DN2 ( E85, Km 12+300) – A2 (Km 23+750)”, a anunţat joi Compania de Autostrăzi.

După semnarea contractului, urmează constituirea de către antreprenor a scrisorii de garanție de bună execuție și aprobarea ei de către Beneficiar, apoi va fi emis ordinul de începerea a lucrărilor. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Bugetul alocat și aprobat pentru execuția lucrărilor în cursul anului 2020 este de aproximativ 98.000.000 lei ( fără TVA).

CNAIR menționează că exproprierile efectuate până la această dată sunt în conformitate cu limitele stabilite prin proiectul tehnic aprobat. În cazul în care, pe parcursul execuției lucrărilor, se va constata că sunt necesare suprafețe de teren suplimentare, Antreprenorul va fi responsabil de pregătirea și predarea către Beneficiar a documentației necesare în vederea promovării, de către Beneficiar, a unei Hotărâri de Guvern pentru exproprierea suprafețelor de teren suplimentare.

În cee ce privește sectorul A1 – DN7, urmare a rezilierii de către CNAIR, în data de 21.06.2019, a contractului de proiectare şi execuţie, este imperios necesară expertizarea tehnică, din punct de vedere calitativ şi cantitativ, a lucrărilor executate în cadrul contractului. Stadiul fizic al execuţiei lucrărilor, la data rezilierii, a fost de 86,5%.

Procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de servicii de expertizare tehnică a fost demarată, iar preluarea amplasamentului de la vechiul antreprenor se va efectua dupa finalizarea expertizei tehnice şi emiterea Raportului de expertiza si a documentelor de proiectare pentru lucrările de remediere.

După preluarea amplasamentului se va proceda la demararea procedurii de achiziţie publică pentru atribuirea unui nou contract de execuţie lucrări în scopul finalizării lucrarilor conform proiectului tehnic aprobat.

Situația pasajelor aflate pe DNCB

Proiectare şi execuţie Lărgire la 4 Benzi a Centurii Rutiere a Municipiului Bucureşti Sud, între A2 km.23+600 şi km.55+520 – Lot II: Amenajare Nod Rutier CB – Dj 401 (Berceni) km.33+190 – 35+600

Acordul de mediu: Rămâne valabil Acordul de Mediu obţinut în anul 2013 şi revizuit în anul 2014 şi 2018. Declaraţia de proiectare a fost acceptată în data de 24.07.2019.

Au fost emise Certificatele de Urbanism de catre Primăria Generala Bucureşti nr. 1755198/18.07.2019 şi de catre Consiliul Judeţean Ilfov nr. 10322/19.07.2019.

Antreprenorul a inițiat procedura de obţinere a avizelor/acordurilor conform certificatelor de urbanism.

În cadrul ședintei Comisiei Tehnice pentru Siguranţa Circulatei, din data de 31.10.2019, s-a solicitat corelarea racordarii cu DJ 401 a nodului rutier Berceni, pe direcţia Berceni, cu proiectul Autostrăzii de Centură Bucureşti km.0+000 – km.100+900.

Pentru perioada de execuție a lucrărilor se va emite un alt ordin de începere după finalizarea perioadei de proiectare.

A fost pregătita documentaţia privind declanşarea procedurilor de expropriere, Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrarii a fost înaintat de CNAIR către Ministerul Transporturilor.

Proiectare şi execuţie Pasaj Mogoșoaia pe centura Bucureşti, peste DN1A

Certificatul de urbanism a fost eliberat de către Primăria Municipiului București în data de 21.03.2019, cu o întârziere de 38 de zile.

Ca urmare a emiterii cu întârziere a Certificatului de Urbanism, Antreprenorul a solicitat și a fost aprobată o extensie de timp de 38 zile.

Urmare a activităţilor suplimentare de proiectare, referitoare la necesitatea racordararii pasajului prin bretelele 5 si 6 la Centura Existenta a Bucureştiului pe relaţia Chitila (ce exced contractului), Antreprenorul a solicitat şi a fost aprobată o extensie de timp de 72 zile.

Antreprenorul a transmis o Notificare/înștiintare de revendicare pentru extensie de timp, din cauza neemiterii tuturor avizelor/acordurilor.

Proiectul (PAC si PTE) a fost verificat de verificatorii de proiect si a fost aprobat de Inginer.

Aviz Apa Nova şi Distributie Muntenia (proiecte protejare/deviere utilitati) în curs de obţinere.

Pasajul Oltenița – ” Lărgire la 4 Benzi a Centurii Rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 Km 23+600 şi A1 Km 55+520 – Lot 1 – Amenajare Nod Rutier CB – DN4 (Olteniţa) Km 29+500 – Km 33+190″

Data semnării contractului: 20.06.2019

Data de începere a activităţii de proiectare este 31.07.2019

A fost pregatită documentația privind declanșarea procedurilor de expropriere, Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării, a fost înaintat de CNAIR la Ministerul Transporturilor.

Proiectare şi execuţie pasaj suprateran pe DJ602 Centura București – Domnești

În data de 20.05.2019, a fost aprobat HG pentru exproprierea imobilelor suplimentare situate atât pe raza UAT Bucuresti Sector 6 , cât și pe raza UAT Domnesti, Clinceni, Bragadiru.

În data de 24.05.2019, prin adresa nr. 11124, Asocierea ” STRACO GRUP SRL – COMNORD SA – SPECIALIST CONSULTING SRL” a depus Beneficiarului ( CNAIR SA), Documentaţia Tehnică în vederea obținerii Autorizației de Construire.

În data de 16.07.2019, a fost emisă „Decizia de Expropriere” pentru terenurile suplimentare.

În data de 28.08.2019, a fost emisă de către Ministerul Transporturilor, Autorizaţia de Construire nr. 69 fără a fi autorizate lucrarile care fac obiectul transferului dreptului de proprietate al suprafeţei de 1.834 mp aflat în domeniul public al statului din administrarea Ministerului Apararii Naţionale în administrarea Ministerului Transporturilor-CNAIR SA.

Se fac demersurile necesare pentru transferul dreptului de proprietate/administrare, de la MApN catre MT/CNAIR al acestei suprafeţe (1834 mp), în vederea obținerii Autorizației de Construire aferente.

Te-ar mai putea interesa și
Embargoul UE asupra cărbunelui rusesc intră în vigoare din această noapte
Embargoul UE asupra cărbunelui rusesc intră în vigoare din această noapte
Embargoul european asupra cărbunelui rusesc intră în vigoare miercuri la miezul nopţii, la patru luni după adoptarea sa în cadrul celui de al cincilea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei,......
Ministerul Agriculturii a primit din zece județe cereri de decontare în valoare de peste 66 de milioane de lei din partea beneficiarilor Programului Tomata
Ministerul Agriculturii a primit din zece județe cereri de decontare în valoare de peste 66 de milioane de lei din partea ...
Deconturi de peste 66 de milioane de lei din 10 judeţe au fost solicitate în vederea efectuării plăţilor pentru beneficiarii ...
Comisia Europeană nu renunță la condițiile impuse Poloniei pentru ca aceasta să primească banii din PNRR
Comisia Europeană nu renunță la condițiile impuse Poloniei pentru ca aceasta să primească banii din PNRR
Bruxelles-ul este improbabil să cedeze în cererea sa ca Polonia să respecte statul de drept pentru a putea primi fonduri ...
Wizz Air programează din această toamnă o nouă rută între București și Cardiff
Wizz Air programează din această toamnă o nouă rută între București și Cardiff
Compania aeriană Wizz Air a anunțat astăzi introducerea unei noi rute din România către Marea Britanie. Românii pot ...