Primul șantier din jurul Capitalei redeschis în 2021: Au fost forați aproape 30% din piloții Pasajului Olteniței – secretar de stat

Pasajul Olteniței - Popești Leordeni este primul șantier din jurul Bucureștiului care și-a reluat activitatea după perioada sărbătorilor de iarnă, anunță Irinel Ionel Scrișteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Potrivit acestuia, au fost forați 109 piloți, adică aproape 30% din cei 372 necesari realizării pasajului.
Anemona Andone - mar, 05 ian. 2021, 09:59
Primul șantier din jurul Capitalei redeschis în 2021: Au fost forați aproape 30% din piloții Pasajului Olteniței - secretar de stat

„Se lucrează pe toate fronturile. Au reînceput forajele piloților cu 2 instalații, pentru a avea un ritm susținut. Până acum au fost forați 109 piloți, dintre cei 372 necesari realizării pasajului”, scrie Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, demolările clădirilor aflate pe amplasamentul lucrării se apropie de final, adaugă secretarul de stat în Transporturi.

„Am preluat un nou mandat la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România, pentru că vreau să duc mai departe proiectele pe care le-am deblocat și la care am pus umărul să se dezvolte. Dar și pentru că vreau să implementez altele noi, pe care le-am gândit anul trecut, foarte importante pentru Regiunea București Ilfov, dar nu numai”, a continuat Scrioșteanu.

Ministerul Transporturilor e emis pe 29 iulie 2020 autorizația de construire pentru Pasajul Olteniței, ultimul mare proiect de pe Centura Capitalei care mai aștepta undă verde pentru a fi pornit.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în iunie 2019 contractul de Proiectare și execuție „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520), Lot 1 – Amenajare nod rutier Centura București – DN4 (Oltenița), km 29+500 – km 33+190 „. Oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusa de ITINERA SPA. Valoarea de semnare a contractului este de 169.508.442,60 lei fără T.V.A.

Durata contractului este de 150 luni începand de la data atribuirii contractului, din care: 6 luni proiectare, 24 luni execuție, 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).

Amenajarea nodului este denivelată și presupune construcția unui sens giratoriu suspendat, care va rezolva toate fluxurile de trafic, inclusiv traficul feroviar din zonă. Traseul amenajării nodului rutier începe la km 29+500 și se termina la km 33+190 pe centura existent și include și sensul gratoriu de la km 35+450. Nodul rutier va avea o lungime de aproximativ 800 m care se termină cu un sens giratoriu (pe directia București) și aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu (pe direcția Oltenița).

Te-ar mai putea interesa și
Modernizarea şi extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale, priorităţi pentru Distrigaz Sud Reţele
Modernizarea şi extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale, priorităţi pentru Distrigaz Sud Reţele
Distrigaz Sud Rețele, liderul în distribuția de gaze naturale din România, are o expertiză de peste 45 de ani în acest domeniu și deține licență de operare pentru distribuția de gaze......
Deficitul de cont curent a crescut cu peste 277% în primele două luni din 2021, până la 1,63 miliarde euro
Deficitul de cont curent a crescut cu peste 277% în primele două luni din 2021, până la 1,63 miliarde euro
Deficitul contului curent al balanţei de plăţi a crescut cu 277,49% în primele două luni ale acestui an, la 1,627 miliarde ...
Romgaz își va lua rating și va emite obligațiuni pentru a finanța achiziția blocului Neptun Deep. “Apetitul pentru finanțare este neașteptat de mare”
Romgaz își va lua rating și va emite obligațiuni pentru a finanța achiziția blocului Neptun Deep. “Apetitul pentru ...
Romgaz așteaptă răspunsul companiei americane ExxonMobil la oferta pentru preluarea participației de 50% din proiectul ...
Dragoș Anastasiu cumpără campingul care găzduiește anual Festivalul Internațional de Film Independent „Anonimul”
Dragoș Anastasiu cumpără campingul care găzduiește anual Festivalul Internațional de Film Independent „Anonimul”
Grupul Eurolines România, cu activități în turism, management hotelier și servicii de rent-a-car, cumpără campingul ...