Centura București: Piloții Pasajului Olteniței vor fi finalizați luna viitoare – secretar de stat

26 10. 2021
piloti5

Oficialul din Transporturi a detaliat și stadiul celorlalte lucrări:

  • Se asfaltează și breteaua de trafic agabaritic, care face legătura între șoseaua Olteniței și Centura Bucureștiului, sensul spre Glina.
  • Continuă forajele cu două foreze, pe zona spre București.
  • Se lucrează, în continuare, la cofrarea, armarea și turnarea riglelor peste pilele deja executate.
  • S-a finalizat armarea și se toarnă zidurile laterale la rampa de coborâre spre Berceni.
  • S-a finalizat până la stratul superior rampa de coborâre spre Glina.
  • Se lucrează pe toată zona la lărgirea Centurii Bucureștiului, la 4 benzi, de la DN4 până la Berceni.
  • Continuă devierea utilităților și realizarea canalizării pluviale aferente pasajului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Așa cum am promis, în maximum 2 ani (2022), vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoșoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domnești, Berceni, Popești-Leordeni (Olteniței) și Cernica. În maximum 3 ani (2023) vor finaliza și cele 3 loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură București Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioșteanu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în iunie 2019 contractul de Proiectare și execuție „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520), Lot 1 – Amenajare nod rutier Centura București – DN4 (Oltenița), km 29+500 – km 33+190 „. Oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusa de ITINERA SPA. Valoarea de semnare a contractului este de 169,51 milioane de lei fără TVA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durata contractului este de 150 luni începand de la data atribuirii contractului, din care: 6 luni proiectare, 24 luni execuție, 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amenajarea nodului este denivelată și presupune construcția unui sens giratoriu suspendat, care va rezolva toate fluxurile de trafic, inclusiv traficul feroviar din zonă. Traseul amenajării nodului rutier începe la km 29+500 și se termina la km 33+190 pe centura existent și include și sensul gratoriu de la km 35+450. Nodul rutier va avea o lungime de aproximativ 800 m care se termină cu un sens giratoriu (pe directia București) și aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu (pe direcția Oltenița).