Centura București: Tablierul metalic al Pasajului Domnești a fost finalizat – secretar de stat FOTO

Miercuri a început recepția preliminară a tablierului metalic al Pasajului Domnești, a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Potrivit lui, structura metalică a întregului tablier cântărește 2.275 de tone. Acesta va fi primul pasaj de pe Centura Capitalei care va fi inaugurat anul viitor, cel târziu în luna septembrie, potrivit estimărilor oficiale.
Anemona Andone - mie, 08 dec. 2021, 14:18
Centura București: Tablierul metalic al Pasajului Domnești a fost finalizat - secretar de stat FOTO

Prezent pe șantier, oficialul din Transporturi a detaliat stadiul lucrărilor:

– La rampa de coborâre spre București, s-au finalizat armarea, cofrarea și turnarea plăcii de supra-betonare, continuă montarea elementelor prefabricate și așternerea straturilor succesive de balast.

– S-a finalizat montarea predalelor la rampa de urcare dinspre București și a început montarea armăturii necesare realizării plăcii de supra-betonare.

– Continuă montarea grinzii de coronament aferentă rampei de coborâre spre Bragadiru și a început realizarea armăturii pentru trotuarul aferent acestei rampe.

– Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru și la rampa de urcare dinspre Chiajna.

– Continuă relocarea rețelelor de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public.

pasajul domnesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Așa cum am promis în urmă cu 2 ani, în 2022 vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoșoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele Domnești, Berceni, Popești-Leordeni (Olteniței) și Cernica. Din 2023, vom circula și pe cele 3 loturi de pe zona de Sud a Autostrăzii Bucureștiului”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu luna aceasta.

pasajul domnesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis în ianuarie 2018 Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”. Durata contractului era de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie si 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

pasajul domnesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe 10 mai 2017, CNAIR şi Asocierea STRACO GRUP – COMNORD – SPECIALIST CONSULTING au semnat contractul aferent acestui obiectiv. Valoarea contractului de lucrări este de 91,55 milioane de lei, fără TVA şi este co-finanţat din fonduri europene.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis vineri omologului său francez, Emmanuel Macron, că răspunsurile Occidentului ...
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franţa a raportat pentru anul trecut cel mai solid ritm de creştere din ultimii 52 de ani, de 7%, a doua economie a zonei ...
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către statele UE
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către ...
Uniunea Europeană şi SUA au anunţat vineri, într-o declaraţie comună, că lucrează pentru furnizarea de volume suplimentare ...