1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Centura Capitalei: Peste 10% din lucrările la Pasajul Domnești, realizate într-o lună – secretar de stat FOTO

Avans spectaculos pe șantierul Pasajului Domnești de pe Centura Capitalei. Astfel, în doar o lună au fost finalizate peste 10% din lucrări, potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu (foto dreapta).

09 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

"Lucrăm la Domnești! Într-o lună am realizat peste 10% din lucrare. Când am redeschis șantierul de la Domnești, procentul de execuție a proiectului era sub 7%. Acum a ajuns la 17,6%", anunță Scrioșteanu, pe pagina sa de Facebook.

Acesta descrie mai departe ritmul de lucru de pe șantier, precum și lucrările care se efectuează în prezent. "Se ridică pilon după pilon. Devierea rețelelor de utilități (electrice, gaze, telefonie) continuă. Se lucrează la armarea fundațiilor pilelor de susținere", povestește secretarul de stat, aflat în vizită pe șantier.

Scrioșteanu își reia previziunile din primavară conform cărora în maximum doi ani (2022) vor fi finalizate cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni (Olteniței) și, în maximum trei ani (2023), cele 3 loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură București Sud.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis în ianuarie 2018 Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului "Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti". Durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie si 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pe 10 mai 2017, CNAIR şi Asocierea STRACO GRUP - COMNORD - SPECIALIST CONSULTING au semnat contractul aferent acestui obiectiv. Valoarea contractului de lucrări este de 91,55 milioane de lei, fără TVA şi este co-finanţat din fonduri europene.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO