Centura Ford încă nu e gata. Şeful autostrăzilor acuză constructorul de întârzieri nejustificate

Cătălin Homor, directorul general al CNAIR, cere constructorului de pe Varianta de Ocolire Craiova Sud să se „supramobilizeze” şi să recupereze întârzierile. Asta după ce la jumătatea lunii septembrie anunţa că lucrările la Centura Ford vor fi finalizate până la sfârşitul acestei luni.
Economica.net - mie, 26 oct. 2016, 15:39
Centura Ford încă nu e gata. Şeful autostrăzilor acuză constructorul de întârzieri nejustificate

Şeful de la Drumuri a efectuat săptămâna aceasta o nouă vizită pe şantierul Centurii de Sud a Craiovei şi şi-a manifestat nemulţumirea faţă de ritmul lucrărilor.

„În momentul de faţă, pot spune că Antreprenorul nu s-a mobilizat suficient, înregistrând întârzieri nejustificate faţă de graficul de execuţie stabilit şi asumat. În aceste condiţii, i-am cerut imperativ Antreprenorului să reevalueze situaţia din şantier, să supramobilizeze şi mai ales să recupereze întârzierile înregistrate”, a spus Cătălin Homor.

El a mai fost pe acest şantier şi la jumătatea lunii trecută, când a estimat că lucrările vor fi finalizate la finele lui octombrie.

„În urma angajamentelor stabilite, considerăm că Varianta de Ocolire Craiova va fi finalizată la sfârșitul lunii octombrie”, a spus atunci Cătălin Homor.

Oficialii de la Drumuri mai spuneau la acea dată că Varianta de Ocolire Craiova Sud, cu o lungime de 6,291 km are un stadiu fizic al lucrărilor de 97%.

Centura de Sud a Craiovei mai este numită şi Centura Ford, deoarece, odată terminată, constructorul de automobile, care are o fabrică la Craiova, ar avea la dispoziţie o variantă mai uşoară de a ajunge la Drumul European care leagă oraşul de Piteşti.

Lucrările la Centura de Sud a Craiovei au început în 2012, valoarea contractului atribuit italienilor de la Secol fiind de 35,9 milioane de lei, fără TVA. Data de finalizare a lucrărilor era octombrie 2015, dar din cauza fisurilor apărute înainte de inaugurare, termenul a fost prelungit. Noul termen de finalizare este decembrie 2016, potrivit informaţiilor de pe site-ul Companiei de Drumuri.

Te-ar mai putea interesa și
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există sâmbătă 1.251 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19,......
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...