Centura Metropolitană Cluj a fost scoasă la licitație cu peste trei miliarde de lei

Primăria Cluj Napoca a scos la licitație tronsoanele 2 și 3 din Centura Metropolitană, care cumulează 23,67 de kilometri plus drumuri de legătură. Valoarea estimată a contractelor de proiectare și execuție se ridică la 3,07 miliarde de lei. Noua șosea va avea și piste pentru biciclete.
Anemona Andone - lun, 27 feb. 2023, 13:11
Centura Metropolitană Cluj a fost scoasă la licitație cu peste trei miliarde de lei

Contractul pentru tronsonul 2 Florești – Calea Turzii (9,618 km) are o valoare estimată cuprinsă între 1,88 miliarde de lei și 2,14 miliarde de lei, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Primăria Cluj Napoca optează pentru achiziționarea ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câștigătoare în cadrul prezentei proceduri de achiziție publică în cuantum de 258,47 milioane de lei fără TVA, valoarea reprezentând 15 % din valoarea estimata a contractului (din valoarea estimată a contractului fără rezerve de implementare și organizare de santier).

Valoarea estimata totală a contractului (inclusiv servicii/lucrări similare) va fi de 2,14 miliarde de lei fără TVA.

Valoarea minimă, de 1,88 miliarde de lei, reprezintă valoarea estimată a prezentei proceduri, în funcție de care se va elabora și evalua oferta.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru „PROIECTARE SI EXECUȚIE LUCRĂRI: „Drum TransRegio Feleac TR 35- Etapa I Centura Metropolitană TR 35 și Drumuri de Legătură “ Faza I – Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de legătură, TRONSON 2 – TR35 de la km 14+747 (nod 5 Florești ) până la km 24+365 (Nod 10 Calea Turzii)” este 5 aprilie 2023.

Contractul pentru tronsonul 3 Calea Turzii – Voce (14,053 km) are o valoare estimată cuprinsă între 1,19 miliarde de lei și 1,35 miliarde de lei.

Primăria Cluj Napoca optează pentru achiziționarea ulterioară de noi servicii/lucrari similare de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câștigătoare în cadrul prezentei proceduri de achiziție publică în cuantum de 160,99 milioane de lei, fără TVA, valoarea reprezentând 15 % din valoarea estimată a contractului (din valoarea estimată a contractului fără rezerve de implementare și organizare de șantier).

Valoarea estimată totală a contractului (inclusiv servicii/lucrări similare) va fi de 1,35 miliarde de lei, fără TVA. Valoarea minimă, de 1,19 miliarde de lei, reprezintă valoarea estimata a procedurii pentru tronsonul 3, în funcţie de care se va elabora și evalua oferta.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru „PROIECTARE SI EXECUȚIE LUCRĂRI: „Drum TransRegio Feleac TR 35- Etapa I Centura Metropolitană TR 35 și Drumuri de Legătură “ Faza I – Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de legătură, TRONSON 3 – TR35 de la km 24+365 (Nod 10 Calea Turzii) până la 38+418 (Nod 18 -VOCE)” este 6 aprilie 2023.

Durata contractelor pentru cele două tronsoane va fi de 48 de luni.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul operațional Transport (POT) 2021-2027, și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

În toamna anului trecut, proiectul Centurii Metropolitane a Clujului a fost aprobat de către Guvern.

Centura Metropolitană are o lungime de 42 km, 32 de drumuri de legătură, 26 km de bretele și noduri și 35 km de piste de biciclete. Valoarea totală a proiectului centurii este de 1,409 miliarde de euro, potrivit primarului Cluj Napoca, Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...